Sony smartphones krijgen beveiliging tegen diefstal

Sony heeft de nieuwe dienst My Xperia Theft Protection gelanceerd voor betere beveiliging tegen diefstal van een aantal Xperia-toestellen.

Sony My Xperia Theft ProtectionMet My Xperia was het al mogelijk om een verloren of gestolen toestel terug te vinden en op afstand te vergrendelen en te wissen, maar voegt daar een nieuwe vorm van diefstalbescherming aan toe.
De killswitch zorgt ervoor dat de dief zelfs na het terugzetten van de fabrieksinstellingen de gestolen smartphone niet kan gebruiken.

Bestaande beveiligingen zijn doorgaans onderdeel van Android. Dit betekend dat deze beveiligingen zijn te verwijderen door bijvoorbeeld een softwarereparatie uit te voeren. MXTP is geen onderdeel van Android en dus niet makkelijk te omzeilen. Om MXTP te actieveren ga je naar de beveiliging tab in de instellingen-app en klik je op “Protection by My Xperia” om de beveiliging te activeren.

Momenteel is de nieuwe beveiliging beschikbaar voor de Sony Xperia M4 Aqua, de Xperia Z4 Tablet en de Xperia C4. Het is niet bekend wanneer andere Sony toestellen deze beveiliging zullen ontvangen.

Deel dit artikel via: