Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

Add Secure

DZ Technologies

ADI

Securitas

20face

HID

Advancis

Kiwa

JMB Groep

HD Security

SmartSD

Crown Security Services

Eizo

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

CardAccess

Paxton

Eagle Eye Networks

Connect Security

Secusoft

ASSA ABLOY

Optex

VAIBS

VVNL

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

SOBA

Seagate

Dero Security Products

Avigilon Alta

Uniview

IDIS

i-Pro

Unii

Paraat

VBN

NetworxConnect

Top Security

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

Lobeco

VideoGuard

Network Optix

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

RoSecure

ARAS

PG Security Systems

ASIS

GFT

2N

Alphatronics

SmartCell

BHVcertificaat.online

Akuvox

De Beveiligingsjurist

Explicate

Alarm Meldnet

Trigion

Hikvision

CSL

VEB

EAL

OSEC

Ajax Systems

CDVI

Centurion

Brivo

Nenova

NIBHV

Bydemes

Masset Solutions

Seris

Genetec

G4S

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

Speciale camera voor vastleggen van overvallers

16 januari 2020
Redactie
07:14

De nieuwe H.265 Wisenet XNB-H6461H Pinhole Height Strip-camera van Hanwha Techwin biedt de mogelijkheid om heimelijk een beeld van het gezicht van een persoon vast te leggen en bij gebruik in combinatie met een andere camera de geschatte lengte van de persoon vast te stellen.

De Wisenet IP-netwerk Pinhole Height Strip-camera, die analyses voor gezichtsherkenning ondersteunt, is ideaal voor bankagentschappen, benzinestations, gemakswinkels en andere overvalgevoelige bedrijven. Gepositioneerd op ooghoogte en naar binnen kijkend, is de camera in staat om duidelijke, frontale beelden van gezichten vast te leggen die kunnen worden opgenomen en gebruikt als bewijs als een verdachte wordt aangehouden.

Verkenning
Niet zelden komt een overvaller eerst ongemaskerd in de winkel om een verkenning uit te voeren, zegt Uri Guterman, hoofd Product & Marketing voor Hanwha Techwin Europe. “Nadat hij de videobewakingscamera’s van de winkel en het personeelsbestand nauwkeurig heeft bekeken, verlaat hij de winkel en keert kort daarna terug met een pet of hoed die zijn gezicht bedekt, zodat hij niet te herkennen is via een camera’s die vanaf plafondhoogte naar beneden kijkt. De Pinhole Height Strip-camera biedt de mogelijkheid om bij het eerste bezoek aan de winkel heimelijk een duidelijk beeld van de verdachte vast te leggen.

Belangrijkste kenmerken
De 2 megapixel Wisenet XNB-H6461H pinhole camera is uitgerust met een 4,6 mm vast objectief dat een gezichtsveld van 73° biedt. De camera beschikt ook over een verbeterde Wide Dynamic Range (WDR), die tot 120dB presteert om heldere beelden te produceren van scènes die een uitdagende mix van heldere en donkere gebieden bevatten. Dit is vrij vaak het geval bij in- en uitgangspunten van een winkel en resulteert normaal gesproken in over- of onderbelichte beelden. Bovendien lost de ingebouwde Highlight Compensation (HLC) -technologie het probleem van overbelichting op dat wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van sterke lichtbronnen, zoals vanuit spots in de winkel. De camera kan het beeld horizontaal, maar ook verticaal vastleggen.

Overige functies
De camera biedt verder audio-analyse die afwijkende geluiden herkent, zoals harde stemmen, geschreeuw, gebroken glas, geweerschoten en explosies. Via een dubbele MicroSD / SDHC / SDXC-geheugenkaart is video lokaal op te slaan. De camera biedt ondersteuning voor H.265-, H.264- en MJPEG-compressie, aangevuld met WiseStream II, een complementaire compressietechnologie die de bandbreedte verbetert tot 99 procent, vergeleken met de huidige H.264-technologie in combinatie met H.265-compressie. Tot slot is er Power over Ethernet (PoE), waardoor het niet nodig is om een ​​voeding en afzonderlijke bekabeling voor de camera te installeren.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner