SPECTRE Nano, de nieuwe Bluetooth- UHF lezer van STid

ARAS Security komt met een nieuwe Bluetooth-UHF combilezer van STid genaamd SPECTRE Nano. Dit is een compacte combinatielezer op basis van Bluetooth en UHF en faciliteert toegangsbeheer dankzij meerdere identificatietechnologieën voor voertuigen en chauffeurs met verschillende profielen zoals bezoekers, medewerkers en huurders.

De lezer biedt op basis van passieve UHF-technologie identificatie tot zo’n 6 meter. De passieve tags (zonder batterij) hebben geen onderhoud nodig en hebben een onbeperkte levensduur. Ze zijn verkrijgbaar als tag met raamclip, als kaart en als raamsticker.

Bluetooth®-smartphones
De lezer biedt naast een UHF antenne verschillende identificatiemodes op basis van Bluetooth om toegangsbeheer gebruiksvriendelijk en veilig te maken. Dit dankzij mogelijkheden als lezen op korte afstand, lange afstand of handsfree.
De SPECTRE Nano is volledig geïntegreerd in het STid Mobile ID® platform en stelt de gebruikers in staat hun telefoon met daarop hun virtuele kaart te gebruiken. Op die manier kan zowel een deur op korte afstand als een hek of slagboom op langere afstand worden geopend.

Makkelijk te installeren
De lezer kan binnen enkele seconden worden geconfigureerd via een USB-kabel of virtuele kaart. De SPECTRE Nano is compatibel met het VESA 75 x 75 standaard montagesysteem wat zorgt voor een optimale wand- of paalinstallatie, ongeacht de locatie.
Mocht het leesbereik van zo’n 6 meter niet toereikend zijn dan kan gebruik worden gemaakt van de standaard SPECTRE-lezer met een leesbereik van maximaal zo’n 14 meter.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: