Spraakcommunicatie behouden na verdwijnen 2G en PSTN
CSL introduceert VoiceLink. Deze oplossing zet 2G en PSTN-gesprekken om naar 4G VoLTE, zodat analoge en verouderde systemen geschikt blijven voor de toekomst en spraakgesprekken kunnen blijven voeren. VoiceLink slaat een brug tussen oude en nieuwe technologie én zorgt ervoor dat bestaande apparaten kunnen blijven werken na de uitschakeling van het PSTN en het 2G-netwerk.
VoiceLink is volgens CSL de ideale oplossing voor liftalarmen in de detailhandel, gemeenten, ziekenhuizen en bedrijfsgebouwen. Het kan ook noodtelefoonlijnen upgraden die vaak gebruikt worden in omgevingen met een hoog risico, zoals snelwegen, nationale netwerken en benzinestations. Traditionele vaste lijnen en spraakdiensten, die afhankelijk zijn van PSTN en 2G, dienen ruim voor de deadline overgeschakeld te worden op VoIP (Voice over Internet Protocol). Er is nog een aanzienlijk aantal verouderde lijnen en kanalen in Nederland, waarvan het overgrote deel nog moeten worden geüpgraded.
Alarmen voor liften
Elke lift heeft een alarm, meestal een knop die via een voorgeprogrammeerd telefoonnummer verbinding maakt met een hulpdienst. Als deze PSTN of 2G-afhankelijke systemen niet worden geüpgraded, voldoen ze niet meer aan de bedrijfsnormen, waardoor levens in gevaar komen.
Met geavanceerde functionaliteiten stelt Voicelink organisaties in staat om soepel te upgraden, waardoor ze betrouwbaardere communicatie realiseren en ongewenste uitval voorkomen. Het niet tijdig upgraden kan leiden tot verminderde betrouwbaarheid, langere hersteltijden en beperkte functionaliteit.
VoiceLink is standaard voorzien van een CSL roaming SIM voor een extra betrouwbare back-up-verbinding in geval van netwerkverlies. Het zet PSTN en 2G-gesprekken van automatische kiezers en PABX om naar 4G VoLTE. Het heeft een batterij back-up voor 8 uur stand-by of 2 uur gesprekstijd bij stroomuitval. En het is eenvoudig en snel te installeren. Bestaande apparatuur hoeft niet opnieuw geprogrammeerd te worden.
Meer informatie is te vinden op de website.