Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Oribi ID Solutions

Multiwacht

Paraat

G4S

Paxton

Unii

ADI

Bydemes

RoSecure

Gold-IP

Add Secure

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

ASIS

NIBHV

Nimo Dog Security

SOBA

VBN

Genetec

JMB Groep

Brivo

Masset Solutions

HID

DZ Technologies

Bosch Security Systems

HD Security

ARAS

CSL

Crown Security Services

OSEC

NetworxConnect

Trigion

Alphatronics

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

GFT

Optex

Sequrix

Secusoft

Eizo

Uniview

VAIBS

VEB

Nimo Drone Security

Kiwa

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Ajax Systems

i-Pro

Hikvision

IDIS

CDVI

Akuvox

Top Security

Avigilon Alta

CardAccess

De Beveiligingsjurist

SmartSD

Alarm Meldnet

Advancis

Milestone

EAL

BHVcertificaat.online

Connect Security

VVNL

Seris

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Centurion

Explicate

2N

20face

Seagate

SmartCell

Lobeco

Securitas

Nenova

Hanwha Vision Europe

Spraakcommunicatie behouden na verdwijnen 2G en PSTN

14 mei 2024
Redactie
03:58

CSL introduceert VoiceLink. Deze oplossing zet 2G en PSTN-gesprekken om naar 4G VoLTE, zodat analoge en verouderde systemen geschikt blijven voor de toekomst en spraakgesprekken kunnen blijven voeren. VoiceLink slaat een brug tussen oude en nieuwe technologie én zorgt ervoor dat bestaande apparaten kunnen blijven werken na de uitschakeling van het PSTN en het 2G-netwerk.

VoiceLink is volgens CSL de ideale oplossing voor liftalarmen in de detailhandel, gemeenten, ziekenhuizen en bedrijfsgebouwen. Het kan ook noodtelefoonlijnen upgraden die vaak gebruikt worden in omgevingen met een hoog risico, zoals snelwegen, nationale netwerken en benzinestations. Traditionele vaste lijnen en spraakdiensten, die afhankelijk zijn van PSTN en 2G, dienen ruim voor de deadline overgeschakeld te worden op VoIP (Voice over Internet Protocol). Er is nog een aanzienlijk aantal verouderde lijnen en kanalen in Nederland, waarvan het overgrote deel nog moeten worden geüpgraded.

Alarmen voor liften
Elke lift heeft een alarm, meestal een knop die via een voorgeprogrammeerd telefoonnummer verbinding maakt met een hulpdienst. Als deze PSTN of 2G-afhankelijke systemen niet worden geüpgraded, voldoen ze niet meer aan de bedrijfsnormen, waardoor levens in gevaar komen.
Met geavanceerde functionaliteiten stelt Voicelink organisaties in staat om soepel te upgraden, waardoor ze betrouwbaardere communicatie realiseren en ongewenste uitval voorkomen. Het niet tijdig upgraden kan leiden tot verminderde betrouwbaarheid, langere hersteltijden en beperkte functionaliteit.
VoiceLink is standaard voorzien van een CSL roaming SIM voor een extra betrouwbare back-up-verbinding in geval van netwerkverlies. Het zet PSTN en 2G-gesprekken van automatische kiezers en PABX om naar 4G VoLTE. Het heeft een batterij back-up voor 8 uur stand-by of 2 uur gesprekstijd bij stroomuitval. En het is eenvoudig en snel te installeren. Bestaande apparatuur hoeft niet opnieuw geprogrammeerd te worden.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner