Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

RoSecure

Nenova

VEB

ASIS

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

Masset Solutions

Regio Control Veldt

Advancis

Add Secure

Centurion

Ajax Systems

Securitas

GFT

EAL

Alphatronics

NIBHV

Multiwacht

SmartCell

Crown Security Services

Secusoft

Trigion

Explicate

VVNL

Bydemes

IDIS

HID

Network Optix

DZ Technologies

ARAS

ADI

Milestone

Genetec

VAIBS

G4S

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

SmartSD

Seris

Dero Security Products

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Eizo

Hikvision

CardAccess

CSL

2N

BHVcertificaat.online

Brivo

Nimo Drone Security

Optex

Eagle Eye Networks

NetworxConnect

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Nimo Dog Security

VBN

SOBA

Akuvox

Avigilon Alta

CDVI

20face

OSEC

Gold-IP

Seagate

Paraat

Sequrix

Paxton

PG Security Systems

VideoGuard

i-Pro

HD Security

Uniview

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Top Security

Lobeco

Unii

Alarm Meldnet

JMB Groep

Staat loopt miljoenen mis door acties politie

11 juli 2024
Redactie
06:25

Door de protesten van politieagenten voor een beter vroegpensioen loopt de Nederlandse schatkist wekelijks minstens 1,5 miljoen euro mis zo schrijft De Telegraaf. Sinds 7 mei houden agenten hun bonnenboekjes op zak voor lichte overtredingen. En een week later riepen de vier politiebonden hun leden op om snelheidsovertredingen niet meer te beboeten.

Nine Kooiman, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, schat dat de misgelopen inkomsten een voorzichtige raming zijn. De bonden gaan uit van een gemiste opbrengst van minimaal 1,5 miljoen euro per week, gebaseerd op een gemiddelde boete van 150 euro. Bij radarcontroles op snelwegen en binnenwegen worden wekelijks gemiddeld tussen de 5000 en 10.000 boetes uitgeschreven, hetzelfde geldt voor boetes op straat. Kooiman vermoedt dat de overheid door de acties, die nu al twee maanden duren, tussen de 8 en 24 miljoen euro is misgelopen.

Vroegpensioen
Eerdere acties van vier maanden kostten de overheid uiteindelijk honderd miljoen euro. De politiebonden voeren dergelijke acties omdat er nog geen nieuwe Regeling voor Vervroegde Uitreding (RVU) is afgesproken. Met die regeling kunnen werknemers met een zwaar beroep drie jaar voor hun pensioen stoppen met werken, met een uitkering van de werkgever waarover geen belasting wordt betaald. Per 2025 vervalt dit fiscale voordeel omdat de oude regeling dan afloopt en politiek Den Haag nog geen besluit heeft genomen over verlenging.
De acties zijn de afgelopen tijd opgevoerd. Naast het niet bekeuren van lichte overtredingen, gingen politiebureaus met publieksfuncties meerdere keren 24 uur op slot. Ook werden politiemedewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) opgeroepen om locaties een dag te sluiten en geen asielaanvragen te behandelen. Deurwaarders moeten bij huisbezoeken nu zonder politieagenten op pad en dinsdag stonden agenten met sirenes en zwaailichten een minuut lang voor gemeentehuizen.

De politiebonden dreigen de acties te intensiveren als er niet snel een akkoord komt. “Kennelijk zijn acties nog steeds nodig om politici en werkgevers ervan te overtuigen dat politiemensen een mentaal en fysiek zwaar beroep hebben. Dat besef lijkt nog niet bij iedereen doorgedrongen,” aldus Kooiman.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

SequriX

Wordt een partner