Staatssecretaris wil balans tussen privacy en veiligheid

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie wil zich gaan inzetten voor een goede balans tussen privacy en veiligheid. Volgens Dijkhoff is digitale veiligheid een nieuw vraagstuk dat vanaf nul moet worden opgebouwd.

Staatssecretaris Klaas DijkhoffDijkhoff is sinds 20 maart 2015 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. In zijn nieuwe rol is Dijkhoff verantwoordelijk voor de portefeuilles cybersecurity en cybercrime.
De staatssecretaris vindt dat de overheid zich terughoudend moet opstellen bij het stellen van regels voor internet. Ik heb meer aan samenwerking tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties dan aan wetgeving, zegt hij in het FD.
Het is natuurlijk niet zo dat de overheid de hele dag voor de lol naar uw informatie wil zitten kijken, maar de politie kan geen digitale misdaden oplossen als ze geblinddoekt is. In de fysieke wereld loopt de politie over straat, ziet dingen en komt zo nodig in actie. Dat is eigenlijk al meer dan ze online mag doen. De overheid gaat echter niet elke computer beveiligen, ik heb niets aan veiligheid zonder privacy en andersom.

Deel dit artikel via: