Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Uniview

Alphatronics

VideoGuard

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

Nimo Dog Security

G4S

Seagate

i-Pro

VBN

Network Optix

ARAS

Akuvox

Avigilon Alta

Genetec

OSEC

Eagle Eye Networks

VVNL

Milestone

Masset Solutions

IDIS

2N

Add Secure

Regio Control Veldt

NIBHV

Nenova

Eizo

ASIS

Unii

ASSA ABLOY

VEB

CDVI

Sequrix

Ajax Systems

Hikvision

Lobeco

Paraat

EAL

Trigion

GFT

Traka ASSA ABLOY

SOBA

HD Security

Crown Security Services

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

ADI

Centurion

PG Security Systems

SmartSD

Advancis

RoSecure

Gold-IP

CardAccess

NetworxConnect

20face

Secusoft

DZ Technologies

Connect Security

Brivo

Optex

VAIBS

BHVcertificaat.online

Bydemes

Top Security

Service Centrale Nederland

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

Explicate

Securitas

Seris

Kiwa

Paxton

Alarm Meldnet

HID

SmartCell

CSL

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Starbucks kiest voor slimme surveillancetechnologie van IDIS

25 februari 2019
Redactie
11:10

De internationale keten van koffierestaurants Starbucks met 27.339 vestigingen in 76 landen, gaat de honderd vestigingen in Rusland beveiligen met een krachtig camerasysteem van IDIS, dat in diverse situaties kan worden ingezet. De bedoeling is om dit systeem later ook in andere landen te gaan toepassen.

Het management van Starbucks zocht naar een krachtige, flexibele en effectieve oplossing voor cameratoezicht, die ingezet kan worden op elke locatie en in alle winkelformaten. De installateur, AVIX, werd gevraagd een systeem aan te bieden met optimale beeldkwaliteit ongeacht het formaat van de winkel. AVIX kwam hierop met een flexibel observatiesysteem, waarop eventueel bestaande camera’s aangesloten konden worden en dat eenvoudig te installeren is. Daarnaast moest het de esthetiek van elke vestiging bewaren én de mogelijkheid bieden om in real-time te focussen op verkooptransacties. Het systeem wordt namelijk niet alleen ingezet om aan de hoge veiligheidseisen te voldoen maar ook om de bedrijfsprocessen te observeren. De senior operation managers van Starbucks moeten het systeem namelijk ook kunnen gebruiken om de efficiency te controleren, de klantenservice te ondersteunen en prestaties te observeren, terwijl het aantal winkels voortdurend toeneemt.

Beste oplossing
Na uitgebreid onderzoek adviseerde AVIX de IDIS-technologie als beste oplossing voor de gestelde systeem- en gebruikseisen. De IDIS totaaloplossing biedt volgens het bedrijf een betrouwbaar en schaalbaar systeem, dat zelfs vanaf afstand toegankelijk is via PC’s en/of mobiele apparaten. IDIS Solution Suite werd gezien als de beste videomanagementsoftware (VMS) om bestaande apparatuur te integreren. De analoge IDIS DirectCX™ productrange maakte het mogelijk om de bestaande infrastructuur te gebruiken in combinatie met de laatste IDIS IP-oplossingen. Het VMS bood daarnaast ook nog de meest gebruiksvriendelijke en eenvoudigste inzet voor niet alleen de Starbucks security controllers maar ook voor de senior operations managers.

Mix van analoog en IP
In de reguliere Starbucks-vestigingen werden de IDIS HD-TVI-recorders (NVR’s) geïnstalleerd die ieder, afhankelijk van de grootte en de vereisten van de vestiging, acht IDIS camera’s (TR-3108) of zestien camera’s (TR-4116) kunnen verwerken. Een mix van analoge en IP-cameratechnologie is ingezet in het overgrote deel van de Starbucks-vestigingen, waardoor maximale ontwerp- en installatieflexibiliteit ontstaat. Nieuwe ‘drive-through’-vestigingen worden geobserveerd door een combinatie van externe en interne camera’s.
In de kiosken in winkelcentra wordt een eenvoudig te installeren en compacte Full-HD flat domecamera (DC-F1211) ingezet, terwijl een compleet overzicht van het verkooppunt wordt gegeven via een vandaalbestendige IR-camera, de DC-D2233WR. Beide camera’s worden gelinkt aan een H.265 4K-recorder (DR-2304P).

Toekomstbestendig
Het resultaat is een schaalbaar surveillancesysteem dat toekomstbestendig is. Senior medewerkers van de afdeling Operations en de securitymanagers van Starbucks gebruiken het systeem dagelijks. Ze verifiëren gewerkte uren, bewaken de kwaliteitsstandaards en observeren incidenten. “De IDIS-oplossing biedt ons excellente beeldkwaliteit en geeft ons de benodigde operationele controlemogelijkheden om onze continue groei te managen. Het IDIS VMS is comfortabel en eenvoudig in gebruik voor observatie op afstand. De mix van IP en analoge camera’s werkt perfect, zelfs de allernieuwste IP-modellen en apparatuur zijn ingezet. Het systeem is schaalbaar, toekomstbestendig en kan eenvoudig worden aangepast en uitgebreid wanneer nodig”, aldus Alim Sizov, general manager ‘SVS Project’, Starbucks-partner. In aansluiting op het succes van de eerste fase van installatie van de IDIS-totaaloplossing, zal een uitgebreide upgrade plaatsvinden waarbij IDIS-camera’s in alle Starbucks-vestigingen zullen worden geïmplementeerd.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner