Steden wapenen zich tegen nieuwjaarsaanslagen

Steden nemen extra veiligheidsmaatregelen voor de viering van Oud en Nieuw. Rond tijdelijke evenemententerreinen, zoals stadspleinen, worden zware betonblokken geplaatst. In vooral Duitse steden wordt bovendien extra politie ingezet om de zeden te bewaken.

In veel binnensteden worden betonblokken geplaatst om een herhaling te voorkomen van wat 14 juli in Nice en 19 december in Berlijn gebeurde. In New York zijn met zand gevulde vrachtwagens rond Times Square neergezet. In Milaan heeft men gekozen voor enorme betonnen bloembakken tegen pogingen om de aldaar doodgeschoten terrorist Anis Amri te wreken. In Rome en Napels geldt in de centra zelfs een geheel verbod voor vrachtwagens.

Politie
Daarnaast wordt veel extra politie ingezet. Tegen terrorisme, maar vooral in Duitsland ook om te voorkomen dat de jaarwisseling opnieuw wordt aangegrepen om massaal vrouwen aan te randen. De grootste dreiging wordt gevormd door IS-aanhangers die in Europa hun frustratie willen botvieren over het feit dat de wereld zich massaal tegen hun ‘kalifaat’ heeft gericht.
De NCTV en de overheid laten weinig los over de maatregelen die in Nederland worden getroffen. Er zou wel meer toezicht komen en op sommige locaties worden blokkades geplaatst om aanslagen met vrachtwagens of personenauto’s tegen te gaan.

Deel dit artikel via: