Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

JMB Groep

2N

Hikvision

BHVcertificaat.online

Akuvox

i-Pro

GFT

SOBA

Multiwacht

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

ARAS

CSL

ADI

Lobeco

EAL

Kiwa

Paxton

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

20face

G4S

Koninklijke Oosterberg

Bydemes

VVNL

Dahua

Hanwha Vision Europe

VBN

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

VEB

Trigion

Paraat

Centurion

Alphatronics

Seagate

Masset Solutions

HD Security

NetworxConnect

Top Security

NIBHV

Uniview

Optex

Eizo

Secusoft

Milestone

Nimo Dog Security

Genetec

Ajax Systems

Brivo

Securitas

Service Centrale Nederland

Advancis

Sequrix

MPL

Nenova

VAIBS

VideoGuard

CardAccess

Unii

Alarm Meldnet

Gold-IP

OSEC

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Nimo Drone Security

CDVI

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Connect Security

ASIS

Explicate

De Beveiligingsjurist

HID

Boon Edam

RoSecure

Add Secure

Seris

IDIS

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Steeds meer drones ingezet voor surveillance

4 juni 2015
Redactie
10:23

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft een vloot van vliegtuigjes die voor surveillance worden ingezet en in China worden drones ingezet om spiekmethodes te detecteren.

De vliegtuigjes van de FBI verbergen zich achter diverse fictieve bedrijven en zouden technologie voor videosurveillance bevatten en soms ook apparatuur voor telefoonsurveillance. Details over het programma zijn om veiligheidsredenen niet openbaar, zegt de FBI.

Reaper UAVDe vliegtuigen zijn in staat om beelden van criminele activiteiten op de grond te maken, en worden vervolgens voor opsporing en veroordeling gebruikt. Ook kunnen de vliegtuigen zich voordoen als zendmast en duizenden mensen op de grond tegelijkertijd identificeren.

Op kleine schaal zijn drones de uitkomst om spiekende scholieren in de kraag vatten, meldt Wired.  Ze worden ingezet tijdens de ‘gaokao’ toelatingsexamens voor de universiteit in de Chinese provincie Luoyang. De examens worden gezien als de meest stressvolle examenperiode ter wereld. Deelnemers vinden dan ook ingenieuze manieren om te spieken. Zo zijn er studenten geweest die vragen doorsturen via een slimme pen, om vervolgens de antwoorden binnen te krijgen via een oordtelefoontje.

De drone is daarom speciaal uitgerust om moderne spiekmethodes te detecteren. Het apparaat vliegt op vijfhonderd meter hoog boven de studenten en pikt radiosignalen op.  Medewerkers kunnen de drone besturen en inzoomen om de exacte locatie van een signaal te vinden.

Ondertussen werkt NASA werkt met de Federal Aviation Administration (FAA) in de VS samen om een ​​netwerk te bouwen voor het bewaken van drones. NASA doet hierbij een beroep op telecomprovider Verizon voor het ontwikkelen van een systeem dat gebruik maakt van telefoonmasten, om commerciële en civiele vliegtuigen in de gaten te houden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner