Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

i-Pro

IDIS

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

VBN

HID

Bosch Security Systems

RoSecure

CDVI

Bydemes

Lobeco

SOBA

HD Security

CSL

Nimo Dog Security

Secusoft

JMB Groep

Explicate

Crown Security Services

Add Secure

2N

Trigion

OSEC

Unii

Paraat

Hikvision

VEB

Securitas

20face

Eizo

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

ASIS

Alphatronics

Genetec

VideoGuard

Kiwa

Advancis

VAIBS

Uniview

Akuvox

SmartCell

ADI

DZ Technologies

Optex

Regio Control Veldt

Top Security

SmartSD

NIBHV

Oribi ID Solutions

Gold-IP

Connect Security

EAL

Sequrix

Seris

GFT

NetworxConnect

Centurion

Multiwacht

Nimo Drone Security

ARAS

Seagate

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

VVNL

Ajax Systems

G4S

Brivo

Milestone

De Beveiligingsjurist

Paxton

CardAccess

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

Steeds meer onzichtbare beveiliging in winkels

4 oktober 2006
Redactie
21:52

Onzichtbare artikelbeveiliging in de detailhandel stijgt spectaculair. In drie jaar tijd is het aantal artikelen voorzien van onzichtbare beveiliging verdrievoudigd. Inmiddels is circa 15% van de artikelen beveiligd voordat deze de winkel inkomen tegenover minder dan 5% in 2002.

Jaarlijks wordt in de detailhandel voor 290 miljoen euro aan beveiliging uitgegeven. Georganiseerde winkeldieven en andere veelplegers maken misbruik van geprepareerde tassen, de zogenaamde rooftassen. Met een rooftas worden beveiligde artikelen op grote schaal gestolen zonder dat het alarm afgaat bij het verlaten van het winkelpand. In sommige winkelgebieden wordt tot wel 80% van de winkeldiefstallen gepleegd met rooftassen. Veel meer gemeentes moeten rooftassen verbieden. Dit kan via een Algemeen Plaatselijke Verordening.

Het is noodzakelijk dat ook gemeentes hun verantwoordelijk nemen. Amstelveen is de eerste gemeente die rooftassen met succes verboden heeft. Later volgden steden als Groningen en Tilburg. In Amstelveen is winkeldiefstal met rooftassen een maand na invoering sterk afgenomen. Het Platform Detailhandel Nederland roept gemeenten op om in alle winkelgebieden een rooftasverbod in te voeren.

Vandaag tekent het Platform Detailhandel Nederland met de beveiligingsbranche een nieuwe Gedragscode Bronbeveiliging in Amsterdam. Een code is nodig omdat de detailhandel op steeds grotere schaal artikelen zichtbaar en onzichtbaar beveiligt. In deze tweede code staan verbeterde en nieuwe afspraken om vals alarm te voorkomen bij detectiepoortjes als klanten de winkel betreden of verlaten. Vals alarm is ??n van de ergernissen voor winkeliers en consumenten die nu met de nieuwe gedragscode tot het verleden gaan behoren.

Het Platform Detailhandel Nederland is het samenwerkingsverband van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Het Platform vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner