Sterk verbeterde versie van Bosch Video Management System

Met versie 7.0 kan het Bosch Video Management System gelijktijdig 2000 camera’s ondersteunen met één server. Het gaat hierbij om camera’s met een hoge resolutie, waarvan de streams live bekeken kunnen worden.

Met VMS 7.0 richt Bosch Security Systems zich met name op grote projecten, zoals luchthavens en metronetwerken. Daar kampt men regelmatig met de uitdaging dat grote aantallen camera’s centraal beheerd moeten worden. Dit kan leiden tot piekbelastingen, waardoor essentiële beelden verloren gaan. In VMS 7.0 is hiermee rekening gehouden. De software zorgt ervoor dat bij hoge belasting van de infrastructuur de bandbreedte van op dat moment minder belangrijke camera’s wordt verlaagd. Zo blijft de volledige resolutie beschikbaar voor de camera’s die een incident registreren. Bosch noemt dit streamlining technology. Dit werkt samen met de technologie in de camera’s, die ervoor zorgt dat gelijktijdig streams worden gegenereerd met verschillende resoluties. Bij camera’s die beeld moeten weergeven op de monitor, wordt automatisch de hoogste kwaliteit gekozen. De andere camera’s slaan de beelden met hoge resolutie lokaal op voor forensische doeleinden.
Nieuw in VMS 7.0 is ook gebruik van versleutelde verbinding tussen de camera’s en de server. Hiermee wordt volgens Bosch voorkomen dat hackers de beelden kunnen onderscheppen of manipuleren. De fabrikant verstrekt een handleiding die uitlegt hoe de systemen zo veilig mogelijk geconfigureerd kunnen worden.

Deel dit artikel via: