Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

Masset Solutions

PG Security Systems

RoSecure

VAIBS

BHVcertificaat.online

CardAccess

NIBHV

Brivo

Secusoft

Lobeco

Hikvision

Seagate

ARAS

CDVI

Genetec

ASSA ABLOY

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Advancis

Explicate

G4S

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

Trigion

Securitas

Nimo Dog Security

GFT

20face

Paraat

Alarm Meldnet

SmartSD

Avigilon Alta

Eizo

Eagle Eye Networks

Crown Security Services

Top Security

Alphatronics

OSEC

JMB Groep

VEB

IDIS

Connect Security

HD Security

VVNL

De Beveiligingsjurist

HID

NetworxConnect

Milestone

Nenova

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

ADI

SMC Alarmcentrale

i-Pro

SOBA

Centurion

Optex

Hanwha Vision Europe

Uniview

SmartCell

Add Secure

Multiwacht

Kiwa

Seris

VBN

CSL

VideoGuard

EAL

Unii

2N

Paxton

DZ Technologies

Akuvox

ASIS

Bydemes

Sterke zoomcamera voor de moeilijkste lichtomstandigheden

29 juli 2021
Redactie
07:53

De nieuwe Autodome IP starlight 5100i IR-camera’s van Bosch worden geleverd met ingebouwde Essential Video Analytics om videogegevens om te zetten in alarmberichten. Volgens de fabrikant helpt de ingebouwde AI operators om actie te ondernemen voordat zich een mogelijke situatie voordoet.

De AUTODOME IP starlight 5100i IR is het nieuwe IR-model in de AUTODOME-familie. Met verbeterde beeldkwaliteit, verbeterde zoommogelijkheden en ingebouwde kunstmatige intelligentie (AI), helpt dit nieuwe AUTODOME-model operators om te reageren voordat zich een mogelijke situatie voordoet.

Video-analytische perimeterdetectie
De nieuwe AUTODOME IP starlight 5100i IR- en niet-IR-modellen zijn speciaal ontworpen voor bewakingstoepassingen buitenshuis. Beide beloven uitstekende prestaties bij weinig licht dankzij de ingebouwde starlight-technologie. Het belangrijkste verschil is dat de IR-versie dubbele verlichting biedt. De AUTODOME IP starlight 5100i IR bevat verder een automatische wisser met regensensor om heldere beelden te behouden tijdens natte omstandigheden en de camera is weerbestendig met een IP66-classificatie en vandaalbestendige IK10-behuizing.

Moeilijke lichtomstandigheden
Het nieuwe IR-model wordt geleverd met een 1,1/8” sensor, 4 megapixel resolutie, 30x zoom, HDR X gecombineerd met starlight-technologie en dubbele verlichting – geïntegreerde IR en wit licht – om onder alle omstandigheden bruikbare beelden vast te leggen. De nieuwe HDR X-technologie heeft een dynamisch bereik tot 133 dB en zorgt voor een perfecte belichting in scènes met uitdagende lichtomstandigheden en bewegende objecten overdag. In scènes met weinig licht zorgt starlight-technologie voor heldere en relevante beelden met kleurfiltering tot 0,010 lux. ’s Nachts, vooral in pikdonkere scènes, levert het witte licht van de camera full-colour beelden in volledige duisternis tot 60 meter. De geïntegreerde IR-verlichting kan helpen bij het identificeren van objecten in zwart-wit tot 320 meter dankzij de ingebouwde intelligente IR-straal, die zorgt voor een optimale verlichting van objecten, ongeacht het zoomniveau. Het zichtbare witte licht werkt als een afschrikmiddel tegen indringers, rondhangende personen en andere ongewenste activiteiten.

Situaties voorspellen
De ingebouwde video-analyse maakt gebruik van metadata om zin en structuur toe te voegen aan videobeelden, waardoor camera’s begrijpen wat ze zien en gebruikers slimme inzichten geven om te weten wat de toekomst biedt. De nieuwe AUTODOME IP starlight 5100i IR-camera wordt geleverd met ingebouwde Essential Video Analytics om videogegevens om te zetten in bruikbare inzichten. Relevante inzichten, zoals de detectie van bewegende objecten, helpen om verboden zones te creëren, die een grens stellen die elke activiteit verbiedt. Deze zones verbeteren de perimeterbeveiliging van gebouwen, parkeerplaatsen en verboden gebieden, waardoor de algehele veiligheid toeneemt. Het biedt duidelijke inzichten die operators kunnen helpen voorspellingen te doen en actie te ondernemen voordat gebeurtenissen plaatsvinden.

Cybersecurity
AUTODOME IP starlight 5100i-camera’s zijn, net als alle Bosch IP-camera’s, beveiligd door hun ontwerp. Ze bieden een systematische aanpak die is gebaseerd op een ingebouwde Trusted Platform Module (TPM), waarin alle certificaten en sleutels die nodig zijn voor authenticatie en codering veilig worden opgeslagen. Deze methode zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot gegevens, dat een Public Key Infrastructure-configuratie wordt ondersteund en dat de software verzegeld is om wijzigingen in de configuratie-instellingen van de camera’s te detecteren.

Milieu
Als bedrijf dat zich inzet voor veiligheid en duurzaamheid, heeft Bosch de Green Way-belofte gedaan om het gemak te maximaliseren en kostbare bezoeken ter plaatse te minimaliseren, waardoor reizen en CO2-uitstoot effectief worden verminderd. Alle Bosch-camera’s ondersteunen configuratie, beheer en planning op afstand. Systeemintegrators kunnen op afstand met klanten samenwerken om services uit te voeren, zoals het wijzigen van configuratie-instellingen of het installeren van firmware-updates, zodat systemen voldoen aan de hoogste betrouwbaarheidsnormen. Dit minimaliseert het aantal serviceritjes, wat resulteert in een duurzame manier van werken die economisch levensvatbaar, sociaal verantwoord en milieuvriendelijk is.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner