Strengere maatregelen tegen winkeldiefstal bij Jumbo

De supermarktketen introduceert meer cameratoezicht en intensievere steekproeven bij zelfscankassa’s, terwijl sommige filialen extra beveiligers inzetten naast het reguliere personeel. Jumbo onthulde dat jaarlijks naar schatting voor 100 miljoen euro wordt gestolen in hun winkels, zo schrijft het AD.

Naast deze maatregelen beloont Jumbo klanten die correct al hun boodschappen scannen. Vanaf half maart krijgen zij de kans aan een rad te draaien na een foutloze steekproef.
De supermarktketen benadrukt de ernst van winkeldiefstal, die ongeveer 1 procent van hun omzet uitmaakt. Klanten kunnen ‘regelmatig’ extra controles verwachten. Dit omvat meer communicatie in de winkels om klanten aan te moedigen hun boodschappen correct te scannen en af te rekenen, evenals uitgebreider cameratoezicht voor preventie en opsporing.

Winkelverboden
Steekproeven worden geïntensiveerd, ondersteund door kunstmatige intelligentie voor gerichte controles. Jumbo implementeert ook een verbeterde procedure voor winkeldiefstalafhandeling, met een boete van 181 euro en snellere winkelverboden voor dieven. In enkele filialen worden extra beveiligers ingezet bij zelfscankassa’s, waar strengere tassencontroles zullen plaatsvinden als onderdeel van een proefproject.

Deel dit artikel via: