Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alarm Meldnet

Add Secure

i-Pro

VVNL

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Multiwacht

RoSecure

Kiwa

Hanwha Vision Europe

Eizo

Genetec

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

Seris

2N

CSL

GFT

Bydemes

Sequrix

OSEC

VEB

ASSA ABLOY

Gold-IP

CardAccess

DZ Technologies

VBN

Centurion

Seagate

Trigion

Uniview

VAIBS

Paxton

Hikvision

SmartCell

EAL

Alphatronics

G4S

Secusoft

SmartSD

Avigilon Alta

Unii

IDIS

Optex

Advancis

HD Security

Oribi ID Solutions

Crown Security Services

Lobeco

ADI

HID

JMB Groep

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

Akuvox

PG Security Systems

Brivo

ASIS

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

Explicate

Eagle Eye Networks

SOBA

20face

Connect Security

Top Security

NIBHV

Securitas

ARAS

Ajax Systems

CDVI

Traka ASSA ABLOY

Nenova

Paraat

VideoGuard

Milestone

Studenten Landstede leren bij Rosec Security

22 september 2008
Redactie
23:09

Studenten die bij Landstede Raalte de nieuwe 2-jarige opleiding Beveiliger volgen, leren dit in de praktijk bij Rosec Security. Het Raalter beveiligingsbedrijf en Landstede hebben daarvoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

“De nieuwe beroepsopleiding sluit volledig aan op onze mission statement ‘waarden-vol leren, leven en werken’, onder meer omdat de studenten werken in een branche waar respect voor de medemens of andermans eigendommen centraal staat”, aldus Evert Helfferich, directeur Landstede Raalte. “Samen met Rosec Security bieden we jongeren in de regio de mogelijkheid te kiezen voor een fantastisch beroep binnen een groeiende markt.”

Ook Gerco Middelkamp, commercieel directeur van Rosec Security, is zeer tevreden met de samenwerking. “Wij hechten veel waarde aan sociaal-maatschappelijk ondernemen. Het opleiden van studenten past in dat streven. Ook zijn we ervan overtuigd dat deze samenwerking niet alleen goed is voor de kwaliteit van deze opleiding, maar ook dat het de kwaliteit van de beveiligingsbranche verhoogt. Een welkom neveneffect is dat de huidige studenten in de toekomst wellicht kunnen bijdragen aan de kwaliteit waar Rosec Security voor staat.”

De studenten die momenteel praktijkervaring opdoen bij het beveiligingsbedrijf leren aan de hand van simulaties. Praktische communicatie en attitude staan daarbij centraal. Middelkamp: “De simulaties variëren van ontruimingsoefeningen tot het signaleren van potentieel bedreigende situaties, het fouilleren van
mensen tot het omgaan met agressie. Ook het nemen van een ‘kijkje achter de schermen’ bij evenementen hoort erbij en dat betekent briefings bijwonen, de centrale post bezoeken, portofoonverkeer volgen en omgaan met ondersteunende diensten. Daarnaast worden diverse simulaties gehouden die studenten moeten helpen bij het kiezen van een eventuele vervolgopleiding. Voorbeelden zijn simulaties van VIP-begeleiding, close protection, observatie alsmede objectbeveiliging en crowdmanagement.”

De opleiding Beveiliger is een 2-jarige opleiding waarbij de studenten vier dagen per week naar school gaan. De vijfde dag leren ze in de praktijk. De opleiding wordt al aangeboden in Harderwijk en Zwolle, maar is nieuw voor Raalte. Vanaf volgend jaar wordt ook de 3-jarige (niveau 3)-opleiding aangeboden. Ook komt er waarschijnlijk een bbl-variant: hierbij leren de studenten vier dagen in de praktijk en gaan ze een dag per week naar school.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner