Studenten Orde en Veiligheid strijden om landelijke titel

De beste 24 studenten Orde en Veiligheid van Nederland strijden vrijdag 8 maart op het Nova College in Haarlem voor de landelijke titel als onderdeel van Skills The Finals, die verder plaatsvinden van 20 t/m 22 maart in de RAI. Wie wint mag in september door naar de wereldkampioenschappen in Kazan (Rusland).

Woensdag en donderdag vinden op het Nova College in Haarlem de halve finales plaats. De twaalf studenten Beveiliger en tien teams van twee studenten Handhaver toezicht en veiligheid, die aan de halve finales meedoen, komen van de volgende scholen: Albeda, Alfa-college, Aventus, Deltion College, Koning Willem I College, MBO Amersfoort, MBO Rijnland, Nova College, ROC A12, ROC Da Vinci College, ROC Friese Poort, ROC Top, ROC van Amsterdam en ROC van Twente en Zadkine.

Rollenspellen
De studenten moeten hun deskundigheid tonen tijdens nagespeelde casussen uit de praktijk met acteurs en professionele beveiligingsmedewerkers van bedrijven. De lijst benodigdheden voor de rollenspellen tijdens drie wedstrijddagen spreekt al tot de verbeelding: portofoons, identiteitsbewijs, afzetlint, natblusser stikstof, poederblusser, pakbon op naam, personeelslijst, schroevendraaier, stofbril, chemisch bestendig werkpak, beschermende handschoenen, aansteker, fotocamera, jerrycan met logo methanol/licht ontvlambaar/giftig, portemonnee met inhoud, feitenboekje, oprolbaar zebrapad, rugtas, fietsenrek, verkeersbord laden/lossen, hoed, kleingeld, gitaar en stoel.

BeveiligingNieuws.nl zal aanwezig zijn om verslag te doen van de finale.

Deel dit artikel via: