Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

Seagate

Bydemes

Nimo Drone Security

Crown Security Services

VEB

VAIBS

CDVI

G4S

Milestone

Nenova

ADI

Paraat

SOBA

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

JMB Groep

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Multiwacht

Sequrix

OSEC

Eizo

RoSecure

Uniview

NetworxConnect

Top Security

SmartCell

Secusoft

Alarm Meldnet

Explicate

Service Centrale Nederland

IDIS

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Brivo

HD Security

Alphatronics

De Beveiligingsjurist

20face

SmartSD

VVNL

DZ Technologies

Seris

Bosch Security Systems

Trigion

Unii

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

Connect Security

Avigilon Alta

Securitas

Genetec

Akuvox

VBN

NIBHV

Optex

GFT

PG Security Systems

Lobeco

Hikvision

Eagle Eye Networks

2N

ASSA ABLOY

Masset Solutions

HID

Regio Control Veldt

Paxton

Add Secure

EAL

Gold-IP

VideoGuard

Advancis

ASIS

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

ARAS

Centurion

Kiwa

Succesvolle landelijke actie tegen mobiel banditisme

17 november 2018
Redactie
17:43

De politie zegt tijdens de landelijke actie ‘TRIVIUM’ tegen mobiel banditisme, ofwel rondtrekkende criminelen, tenminste vijftig aanhoudingen te hebben verricht. Er zijn onder meer auto-inbrekers maar ook winkeldieven opgepakt.

Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 november maakte de politie jacht op rondtrekkende dadergroepen die zich schuldig maken aan criminele activiteiten als winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken. De Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, de IND maar ook de Duitse politie ondersteunden de actie.

Speciaal ontworpen app
Op snelwegen, parkeerplaatsen, het onderliggende wegennet, maar ook op het water en in treinen voerde de politie controles uit. Specialisten controleerden onder andere identiteitsbewijzen op hun echtheid en de IND keek de verblijfstatus na van diverse personen. Bij controles van personen konden de agenten direct via een speciaal ontworpen app de landelijke systemen raadplegen. Dezelfde bevraging werd tegelijkertijd ook bij Europol gedaan waar onder andere de politie uit Litouwen, Duitsland en Roemenië beschikbaar was om dieptebevragingen in het buitenland uit te voeren. Tijdens de actie werden de systemen honderden keren geraadpleegd.
Op donderdag 15 november lag het zwaartepunt van de actie op de Nederlands/Duitse grens van Groningen tot Aken. Onder de naam ‘Korridorfahndung” werd hierbij samengewerkt met de Duitse politie en douane. TRIVIUM sluit aan bij de landelijke integrale aanpak van de Taskforce Mobiel Banditisme om Nederland onaantrekkelijk te maken voor mobiele bendes.
Tijdens de actie zijn verder tientallen bekeuringen uitgedeeld voor bijvoorbeeld het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol of een andere stof.

Taskforce Mobiel Banditisme
De Taskforce Mobiel Banditisme heeft tot doel Nederland onaantrekkelijk te maken voor mobiele bendes. Dat doet zij in opdracht van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing. Politie, Openbaar Ministerie, Gemeente Roermond, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid voeren samen met andere partners een integraal actieplan uit om mobiel banditisme tegen te gaan en daders aan te pakken.

Bron: politie.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner