Texecom brengt updates voor Premier Elite en SmartCom

Texecom kondigt de release aan van de Premier Elite V6- en SmartCom V4-firmware. Deze versies zijn geïntegreerd in producten van na 22 februari. Voor oudere producten zijn updates beschikbaar via de Texecom Cloud-service. Onderstaand een opsomming van de verbeteringen.

Deze firmware-updates vereenvoudigen het installatieproces van SmartCom-communicators en bereiden de aanstaande release voor van Texecom Monitor, de nieuwe geïntegreerde dienst voor primaire alarmsignalering, die begin april 2022 op de Britse markt zal worden gebracht.

Monitor Mode
Premier Elite-systemen hebben nu een nieuw communicatiemenu-item: Monitor Mode (Monitormodus). Monitor Mode vereenvoudigt het installatieproces van de SmartCom-communicator. Monitor Mode kan worden gebruikt om een SmartCom te configureren voor Texecom Connect (app voor eindgebruikers), Texecom Cloud (beheer en onderhoud op afstand) en Texecom Monitor (nieuwe service voor primaire alarmsignalering (zodra beschikbaar)).
Bij het openen van het menu UDL/Digi Options is Monitor Modus de eerste optie. Druk op 0 of op de pijl omlaag om naar de volgende menuoptie te gaan. Alle andere indexen zijn dezelfde als in de vorige softwareversies. Monitor Mode is alleen beschikbaar op Premier Elite V6-bedieningspanelen met SmartCom-communicators waarop V4-firmware draait. Monitor Mode is niet compatibel met systemen met een communicator van derden die via de COM-poorten is ingesteld. Wie een communicator van derden (bijvoorbeeld CSL of BT) gebruikt via de seriële COM-poorten, zal de Premier Elite communicatie-instellingen handmatig moeten configureren.

Verdere verbeteringen
Extra verbeteringen in Premier Elite V6 zijn ondersteuning van het SIA DC-09-protocol en oplossing van het probleem dat gedeeltelijke inschakeling en SmartKey-uitschakelingen voorheen werden gerapporteerd als ‘door technicus’ op de Texecom Connect-app.
Verbeteringen in SmartCom V4 zijn dat ingestelde speciale tekens in WiFi-wachtwoorden kunnen worden gebruikt, verbeterde beveiliging van webservers en verbeteringen in de stabiliteit van de verbindingen.
Premier Elite V6 is compatibel met SmartCom V2.02 en hoger (SmartCom V4 vereist voor Monitor Mode). Premier Elite V6 is compatibel met Wintex V8.1 en SmartCom V4 is compatibel met Premier Elite-versies V4 en hoger (Premier Elite V6 vereist voor Monitor Mode).

Deel dit artikel via: