Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eizo

VVNL

VAIBS

SOBA

Milestone

JMB Groep

i-Pro

Centurion

Avigilon Alta

Advancis

ADI

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

Crown Security Services

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

CardAccess

SmartCell

Explicate

Oribi ID Solutions

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

PG Security Systems

VEB

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Connect Security

Securitas

ARAS

2N

Trigion

Regio Control Veldt

Paxton

CSL

Eagle Eye Networks

20face

Kiwa

Brivo

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

Paraat

VideoGuard

IDIS

Top Security

GFT

Seris

Bydemes

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

Seagate

NIBHV

HID

Nenova

Hikvision

ASSA ABLOY

G4S

Secusoft

Sequrix

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Unii

Uniview

Optex

EAL

Akuvox

CDVI

Add Secure

SmartSD

Ajax Systems

HD Security

Gold-IP

ASIS

Masset Solutions

RoSecure

Genetec

OSEC

Lobeco

VBN

TFD@work helpt met werving en selectie beveiligers

16 februari 2022
Redactie
00:00

Op ieder potje past een dekseltje, is een oud gezegde. Zo zal ook voor elke beveiliger wel een geschikte werkgever of opdrachtgever te vinden zijn. Dat laatste is echter niet eenvoudig, gezien de complexiteit en gevoeligheid van veel taken. Bemiddelingsbureau The Flying Dutchman & Work heeft er daarom een specialisme van gemaakt.

Vooral sinds de coronacrisis is het voor bedrijven een enorme uitdaging geworden om aan geschikte beveiligers te komen. Hogere lonen zijn niet direct een optie om het vak aantrekkelijker te maken, omdat vooral de prijsconcurrentie bij openbare aanbestedingen het moeilijk maakt de tarieven te verhogen. Het gevolg is dat mede door de grote vraag naar personeel vanuit andere sectoren, veel beveiligers kiezen voor een ander, beter betaald vak. Maar ook gebeurt het dat beveiligers de branche voor gezien houden omdat ze het in hun huidige functie niet naar de zin hebben. Aan dat laatste denkt bemiddelingsbureau The Flying Dutchman & Work zeker iets te kunnen doen.

Vis in het water
De particuliere beveiligingsbranche is zo veelzijdig als de gehele samenleving. De ene beveiliger voelt zich thuis in de surveillancedienst, de ander achter de balie van een kantorencomplex, terwijl weer iemand anders het liefst vanuit een particuliere alarmcentrale actief is. Binnen die takken van sport is ook weer een grote variatie te vinden. Het vak van beveiliger wordt in de maatschappij nog wel eens onderschat, maar er gelden voor veel functies behoorlijke eisen, vertelt Fryan de Rooth van TFD@W. “Voor veel functies wordt verwacht dat je vreemde talen goed spreekt en dat je over uitstekende sociale vaardigheden beschikt. Zeker bij bijzondere opdrachtgevers als de Dienst Justitiële Inrichtingen en ziekenhuizen geldt dat je daar niet zomaar iedere beveiliger kunt neerzetten. Natuurlijk weten particuliere beveiligingsorganisaties dat ook wel, maar het blijft een uitdaging om de juiste persoon op de juiste plaats te zetten. Wij zorgen voor een diepgaande selectie en intensieve begeleiding in het eerste half jaar. Als blijkt dat de kandidaat zich als een vis in het water voelt, komt hij of zij bij de opdrachtgever in dienst.”

Maatwerk
Ook TFD@W komt niet makkelijk aan medewerkers. Daarom is recent een samenwerking aangegaan met een groot ROC. De kandidaten vormen nu een mix van jongeren aan het begin van hun carrière en ervaren beveiligers die op zoek zijn naar een nieuwe, leukere uitdaging. “We hebben nu zo’n vijftig kandidaten die wij zo kunnen plaatsen”, vervolgt De Roodt. “Dat aantal verwachten wij binnenkort flink te kunnen vergroten, omdat wij geschikte mensen zonder beveiligingsdiploma nu ook aan een beroepsbegeleidende opleiding gaan helpen. Door veel aandacht te besteden aan de mensen en uitgebreid met ze te praten, ontdek je vanzelf welke talenten ze hebben en waar je ze wel of juist niet kunt inzetten. We kijken daarbij zelfs naar de privésituatie. We willen tenslotte ook niet dat het werk in de beveiliging thuis tot spanningen gaat leiden, bijvoorbeeld omdat nachtdiensten een probleem vormen. Iedere beveiliger heeft wat ons betreft recht op maatwerk en wij helpen particuliere beveiligingsorganisaties die dat ook willen, maar zelf niet de capaciteit hebben om dat te bieden.

Opleidingen
Voor een particuliere beveiligingsorganisatie is het prettig dat er niet snel problemen zullen ontstaan doordat een beveiliger wordt ingezet op een plaats waarvoor hij of zij eigenlijk niet geschikt is. Het eerste half jaar blijft TFD@W daarvoor verantwoordelijk. Als de eigen opleiding gaat draaien, wordt ook tijdens dat traject al gekeken bij wat voor soort bedrijven en opdrachten de student het beste geplaatst kan worden. Hetzelfde geldt voor aspirant beveiligers van het ROC, die het bemiddelingsbureau gaat begeleiden. Verwacht wordt dat binnenkort elke maand een nieuwe opleiding wordt gestart. Mensen kunnen online ontdekken of zij geschikt zijn voor het beveiligingsvak. Mocht een beveiligingsorganisatie mensen willen afstoten, dan kunnen zij daarvoor eveneens terecht bij TFD@W. De Roodt: “Voorlopig verwachten wij dat het aantal vacatures hoog zal blijven, dus lukt het ons altijd wel om een nieuwe werkgever voor de kandidaat te vinden.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner