Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

RoSecure

Connect Security

Multiwacht

Milestone

ADI

Securitas

Genetec

2N

G4S

Eizo

BHVcertificaat.online

CDVI

VBN

DZ Technologies

OSEC

NetworxConnect

ARAS

ASIS

Trigion

Avigilon Alta

Alphatronics

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Advancis

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

Akuvox

i-Pro

Alarm Meldnet

NIBHV

Paxton

IDIS

ASSA ABLOY

Brivo

VideoGuard

Gold-IP

Eagle Eye Networks

VVNL

Sequrix

VEB

HD Security

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Network Optix

Ajax Systems

Nimo Dog Security

Paraat

Seagate

CSL

20face

Seris

Crown Security Services

Hikvision

Service Centrale Nederland

Nenova

SOBA

Bydemes

EAL

Optex

Masset Solutions

JMB Groep

Uniview

Centurion

HID

Lobeco

Bosch Security Systems

Secusoft

CardAccess

Add Secure

Top Security

GFT

Unii

De Beveiligingsjurist

SmartSD

PG Security Systems

Explicate

VAIBS

Dero Security Products

Thermische moduul voor M73 van Mobotix

19 juli 2020
Redactie
16:59

Een verwisselbare thermische sensormoduul maakt de M73 van Mobotix tot een universeel videosysteem voor contactloze temperatuurdetectie en -meting. Onder andere SmartSD brengt de producten van Mobotix in de Benelux op de markt.

De nieuwste uitbreidingsmogelijkheid van de M73 is onder andere bedoeld voor bewaking van industriële installaties of vitale infrastructuren. De camera maakt gebruik van geïntegreerde videoanalyse en een intelligente interactie van gevoelige warmtebeeldsensoren en optische beeldmodules. Daarmee is volgens de fabrikant betrouwbare detectie mogelijk. Ook onder de moeilijkste omstandigheden, zoals duisternis, rook of slecht weer.

CIF en VGA
Alle varianten van de thermische sensor met CIF-resolutie die al bekend zijn van de M16-warmtebeeldcamera zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er extra varianten met VGA-resolutie. Dankzij het grotere aantal pixels en de uitgebreide beeldhoeken tot 90° x 69° met de VGA thermische modules, kunnen nog meer details worden gedetecteerd, kunnen grotere gebieden worden bewaakt (perimeterbeveiliging) en kunnen temperatuurverschillen worden geregistreerd van grotere afstanden dan bij de CIF-varianten.

Nauwkeurig
Elke individuele thermische module van het MOBOTIX 7-systeemplatform is verkrijgbaar in een versie met en zonder thermische radiometrie voor het meten van temperaturen in het hele beeldgebied. Het temperatuurmeetbereik van -40 tot 550°C geldt nog steeds voor alle thermische modules. Dankzij de thermische sensoren van 50 mK kunnen alle thermische camera’s van Mobotix zelfs temperatuurverschillen van slechts 0,3°C in het hele beeldgebied detecteren.

Achteraf
Mobotix 7 M73-camera’s kunnen ook achteraf worden uitgerust met extra thermische sensoren. Hoewel de thermische moduul van de M16 thermische camera al in de camera is geïntegreerd en niet onafhankelijk kan worden vervangen of achteraf kan worden aangebracht, zijn er thermische sensormodules voor de M73 die afzonderlijk kunnen worden besteld en die al permanent zijn aangesloten op het voorpaneel van een M73-camera. Om de M73 te monteren, wordt eenvoudig het niet-gemonteerde originele voorpaneel van de M73 door het voorpaneel van de thermische sensormodule vervangen. Een tweede optische sensormoduul en een functiemoduul kunnen dan gelijktijdig in een M73 samen met de thermische sensormodule worden bediend.

Hotspots
De modelvarianten Thermal Radiometry (TR) geven automatisch alarm wanneer individueel gedefinieerde temperatuurgrenzen in het bereik van -40 tot +550° C worden overschreden of niet worden bereikt. Dit is vooral belangrijk voor het detecteren van vuur of warmtebronnen. Er kunnen maximaal twintig verschillende temperatuurgebeurtenissen tegelijkertijd worden geconfigureerd in zogenaamde TR-vensters of over het hele sensorbeeld. Op deze manier kunnen kritieke situaties van tevoren worden geanalyseerd en kunnen bijvoorbeeld de volgende stappen voor brandpreventie worden gestart. Daarnaast kunnen vitale systemen zoals noodstroomaggregaten, windturbines of radiostations op afstand worden onderhouden en getest tegen lage kosten. Met de thermische overlay-functie kunnen zogenaamde ‘hotspots’ nauwkeurig worden geïdentificeerd in het zichtbare beeld, waardoor grote schade wordt voorkomen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner