Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Kiwa

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

Bydemes

GFT

BHVcertificaat.online

Lobeco

PG Security Systems

Hikvision

IDIS

Multiwacht

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

JMB Groep

VBN

Paxton

HID

CDVI

Securitas

EAL

VAIBS

i-Pro

ASIS

Crown Security Services

ADI

Bosch Security Systems

Centurion

Unii

RoSecure

Seagate

Ajax Systems

Seris

Brivo

Milestone

Nimo Drone Security

Gold-IP

VEB

Genetec

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

ASSA ABLOY

SOBA

Add Secure

Eagle Eye Networks

NIBHV

VVNL

2N

Nenova

CSL

Hanwha Vision Europe

Top Security

Akuvox

Secusoft

HD Security

Paraat

Alphatronics

CardAccess

ARAS

Avigilon Alta

OSEC

Sequrix

Optex

Advancis

Trigion

Network Optix

Oribi ID Solutions

Eizo

Explicate

Uniview

Alarm Meldnet

20face

SMC Alarmcentrale

G4S

SmartCell

NetworxConnect

VideoGuard

SmartSD

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

Connect Security

Thermische netwerkcamera’s van Axis

20 januari 2010
Redactie
16:39

Axis brengt twee thermische camera’s op de markt, de AXIS Q1910 en de AXIS Q1910-E. Beide camera’s vormen een goede aanvulling op netwerkvideo-systemen die 24 uur per dag, 7 dagen per week moeten draaien.

Door gebruik van warmtebeelden kunnen personen en incidenten met grote precisie waargenomen worden, ook bij slechte weersomstandigheden of als het donker is. Klanten vragen steeds vaker naar thermische camera’s om hun IP-Surveillance te verbeteren aldus Edwin Beerentemfel, sales manager bij Axis Communications in Nederland. Er waren nog geen thermische netwerkcamera-systemen op de markt en bestaande analoge thermische camera’s zijn moeilijk te integreren in moderne videosurveillance-systemen. De AXIS Q1910/-E zijn de eerste thermische netwerkcamera’s die wel goed te integreren zijn in ieder netwerkvideo-systemen. AXIS Q1910

Thermische camera’s creëren beelden op basis van de warmte die een object, voertuig of persoon altijd uitstraalt. Hierdoor kunnen thermische camera’s in het donker beelden leveren, waarmee verdachte activiteiten zijn waar te nemen. Ook kunnen thermische camera’s onder slechte weersomstandigheden meer zien dan traditionele camera’s. Ze kunnen bijvoorbeeld door nevel, stof en rook kijken.

De AXIS Q1910 is gemaakt voor binnengebruik en de AXIS Q1910-E, met een IP66-beschermingsgraad, is voor buitentoepassingen. “Beide thermische netwerkcamera’s zijn geschikt om bestaande camera’s aan te vullen voor het beveiligen van gebouwen en terreinen. Ze zijn ook inzetbaar bij het bewaken van snel- en spoorwegen, inclusief bruggen, tunnels en perrons”, zegt Edwin Beerentemfel.

Beide camera’s beschikken over een 160×128 resolutie, 8.33 fps en een 17˚ beeldhoek. Bovendien ondersteunen ze H.264 en Motion JPEG, audio, locale opslag van beelden en Power over Ethernet. Intelligentie video is een belangrijk onderdeel van de thermische camera. De AXIS Q1910/-E beschikken bijvoorbeeld over een sabotagealarm, bewegingsdetectie en ondersteuning voor het AXIS Camera Application Platform.

De camera’s worden ondersteund door video management applicaties binnen het Axis ADP programma en Axis Camera Station. Ze ondersteunen ook de ONVIF specificatie voor interoperabiliteit van netwerkvideo-producten. De camera’s zijn vanaf januari 2010 verkrijgbaar.

Video: Axis Q1910 Thermal IP Camera’s

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner