Toegang via gezichtsherkenning en temperatuurscan

Met de ASI7213-serie brengt Dahua een oplossing voor toegangsbeheer met gezichtsherkenning en temperatuurscan. De camera kan tot 2 meter afstand gezichten herkennen en de temperatuur van mensen opmeten. Ook herkent de camera of personen een mondkapje dragen.

De controller heeft een 7-inch LCD display met een resolutie van 1024 × 600. Gezichten worden gescand met een camera van 2MP, met CMOS en WDR ter compensatie van tegenlicht. Het scherm stelt automatisch de helderheid in.
Het systeem ondersteunt 100.000 gebruikers en evenzoveel gezichten, kaarten en wachtwoorden. Er kunnen vijftig beheerders worden ingesteld en het geheugen bewaart 300.000 bestanden. Als meerdere gezichten in beeld komen, wordt alleen het grootste (dichtstbijzijnde) gezicht gescand. Dat scannen kan op afstanden van 0,3 tot 2 meter. Als de lens zich op 1,4 meter hoogte bevindt, kunnen mensen van 90cm tot 2,4m worden herkend. Hoe iemand kijkt maakt nauwelijks uit. Er worden ruim 360 posities herkend. Het scannen duurt gemiddeld 0,2 seconden. Daarbij wordt ook gecontroleerd of het een echt gezicht is en geen foto.
Het thermische deel meet de lichaamstemperatuur tussen 30°C en 45°C op afstanden van 0,3 m tot 1,8 m met een nauwkeurigheid van ≤ 0.5°C. Bij een te hoge lichaamstemperatuur klinkt een signaal.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: