Trigion en Bureau Horeca Bijzondere Wetten bundelen krachten

Trigion en Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) zijn een partnership aangegaan op het gebied van Toezicht & Handhaving, specifiek voor de Drank- en Horecawet.

Trigion BHBWOp vrijdag 4 september hebben de heer Dillema en de heer Roumen van BHBW en Menno van der Zalm van Trigion hun handtekening gezet onder een unieke samenwerkingsovereenkomst.

BHBW biedt diensten en kennis aan op de terreinen juridische zaken, beleid, vergunningverlening en toezicht en handhaving. Het bedrijf is gespecialiseerd op het terrein van de Drank- en Horecawet en Apv. Trigion heeft landelijk honderden BOA’s en toezichthouders actief. Beide partijen gaan op deze manier gebruik maken van elkaars specialistische vormen van dienstverlening en hun krachten en expertise om gemeenten hier volledig in te ontzorgen.

Met ingang van 1 januari 2014 is het verboden om alcohol en tabak te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Ook mogen jongeren tot hun 18 jaar geen alcohol bij zich hebben in het openbaar. De verantwoordelijkheid voor toezicht en handhaving op de Drank- en Horecawet ligt sinds 1 januari 2013 bij burgemeesters. Zij zijn daarvoor aangewezen op gemeentelijke toezichthouders.

 

Deel dit artikel via: