Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seagate

Nimo Drone Security

RoSecure

Sequrix

DZ Technologies

SmartSD

Milestone

IDIS

PG Security Systems

ASSA ABLOY

NIBHV

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

G4S

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

20face

Crown Security Services

Nenova

Lobeco

Masset Solutions

Explicate

Hikvision

Paxton

VideoGuard

Top Security

VBN

Paraat

2N

Alarm Meldnet

Eizo

Bydemes

Trigion

SOBA

Oribi ID Solutions

Seris

Genetec

Nimo Dog Security

Kiwa

OSEC

Uniview

ASIS

Multiwacht

GFT

Bosch Security Systems

Centurion

Akuvox

Traka ASSA ABLOY

Unii

Add Secure

CSL

Avigilon Alta

CardAccess

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

EAL

i-Pro

SmartCell

Regio Control Veldt

Secusoft

Brivo

Connect Security

Securitas

Dero Security Products

Gold-IP

VEB

VAIBS

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

HD Security

Advancis

HID

VVNL

ADI

CDVI

ARAS

Optex

Eagle Eye Networks

Trigion stapt over op ‘Groen Gas’

13 december 2011
Redactie
23:55

Trigion heeft onlangs Mobiele Surveillance voertuigen aangeschaft, die worden aangedreven door Compressed Natural Gas (CNG). In de komende maanden worden tenminste 33 Mobiele Surveillance voertuigen vervangen en uitgerust met een CNG-installatie.

Mede ingegeven door innovatieve concepten voor integratie van mens en techniek, is het aantal verkeersbewegingen van mobiele surveillanten de afgelopen jaren gedaald. Desondanks heeft Trigion nog een wagenpark van ruim 225 Mobiele Surveillance voertuigen, die onmisbaar zijn in de dagelijkse dienstverlening. Deze voertuigen voldoen allen aan de meest actuele milieunormen, maar vormen nog steeds een aanzienlijke belasting op het milieu.

Trigion Mobiele SurveillanceIn een zoektocht naar milieuvriendelijkere alternatieve vervoermiddelen lijkt elektrisch rijden een voor de hand liggende optie. Het staat volop in de belangstelling, is milieuvriendelijk, opladen is goedkoop en elektrisch aangedreven voertuigen zijn vrijgesteld van wegenbelasting. Elektrische auto’s hebben echter nog slechts een beperkte actieradius, waarna opladen een aantal uren in beslag neemt. Dit leidt tot zoveel praktische belemmeringen bij de uitvoering van Mobiele Surveillance activiteiten, dat Trigion zich (vooralsnog) oriënteert op alternatieve fossiele brandstoffen. Aardgas is de schoonste fossiele brandstof die beschikbaar is. Auto’s die worden aangedreven door aardgas kunnen ook rijden op het schone en klimaatneutrale CNG, ookwel ‘Groen Gas’ genoemd. CNG wordt geproduceerd uit organisch materiaal zoals gft-afval en mest. In vergelijking met benzine geeft CNG een reductie in CO2-uitstoot van 20 tot 25%. In vergelijking met diesel is de reductie in CO2-uitstoot ongeveer 9%.

Onderzoek leert dat rijden op aardgas of CNG economisch aantrekkelijk wordt vanaf 10.000 tot 15.000 km per jaar. Bovendien subsidieert het ministerie van VROM vanaf 1 juli 2011 de mogelijkheid om bedrijfsauto’s op CNG te laten rijden. Dit maakt de aanschaf van voertuigen op ‘Groen Gas’ extra aantrekkelijk. Kostenoverwegingen zijn geen argument voor Trigion om (vooralsnog) slechts een beperkt gedeelte van haar wagenpark te voorzien van een CNG installatie.

Uit grondige analyse is gebleken dat het aantal en de spreiding van vulpunten in Nederland op dit moment nog onvoldoende is om breder in CNG aangedreven voertuigen te investeren. Vooralsnog kiest Trigion ervoor om 33 Mobiele Surveillance voertuigen in de regio Rotterdam / Den Haag te vervangen voor CNG aangedreven voertuigen. Uiterlijk op 1 april 2012 zijn de betreffende voertuigen vervangen, waarna opnieuw een analyse van het aantal en de spreiding van vulpunten wordt uitgevoerd. Aanschaf van Mobiele Surveillance voertuigen met een CNG installatie is een volgende stap in het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap dat Trigion nastreeft. Met dit project wordt de milieubelasting verder teruggedrongen. Daarnaast blijft de organisatie onverminderd aandacht houden klimaatcompensatie, ondermeer met een bijdrage aan de Climate Neutral Group voor alle verreden kilometers van de Mobiele Surveillance.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

SequriX

Wordt een partner