Truckers bang voor wraak na vondst drugs

Vrachtwagenchauffeurs van een transportbedrijf in Rijssen vrezen voor wraakacties van criminelen, nadat zij dinsdag de vondst van een grote partij harddrugs bij de politie hebben gemeld. Dat meldt RTV Oost op basis van anonieme bronnen. De criminelen eisen een schadevergoeding.

De partij harddrugs werd dinsdag aangetroffen in een van de vrachtwagens van transportbedrijf Leverink. De politie is de hele nacht bezig geweest met het in beslag nemen en vernietigen van de pakketten drugs. De smokkelaars zouden inmiddels contact hebben opgenomen met de boodschap dat zij de schade van tientallen miljoenen euro’s gecompenseerd willen zien. Er wordt gedreigd met geweld tegen de chauffeurs, als er niet betaald wordt.

Fruitbedrijf
Voor de chauffeurs is de dreiging een reden om niet meer met wagens van het bedrijf op pad te gaan. Zij herinneren zich de problemen die zijn ontstaan bij een fruitbedrijf in Hedel, dat na melding van drugs aan de politie lange tijd geterroriseerd werd.
Volgens de politie gaat het echter om een verhaal dat een eigen leven is gaan leiden. Men wil niet inhoudelijk reageren, maar zegt dat er van concrete dreiging geen sprake is.

Deel dit artikel via: