Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek geweld op Mallorca

Dinsdagochtend heeft de politie twee mannen van 18 jaar uit Hilversum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. Als gevolg van het geweld kwam een 27-jarige Nederlander om het leven en raakten diverse anderen gewond.

Beide mannen worden verdacht van poging doodslag in de horecagelegenheid en van het plegen van openlijk geweld in zowel de horecagelegenheid als – later op de bewuste avond – op de boulevard in El Arenal. De woningen van de twee mannen zijn doorzocht. Ze zullen op vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vijf verdachten
In totaal zijn in deze zaak nu vijf verdachten aangehouden. Zij zitten allen in voorlopige hechtenis. Het onderzoek naar het geweld gaat onverminderd verder. Aan de hand van informatie uit onder meer getuigenverklaringen, verhoren en videobeelden wordt zorgvuldig onderzocht welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Mogelijk leidt dit de komende tijd tot nog meer aanhoudingen. Justitie probeert te achterhalen wie de fatale mishandeling heeft uitgevoerd, waaraan de 27-jarige Carlo Heuvelman is overleden.

Deel dit artikel via: