Tweederde Windows-pc’s heeft ernstige beveiligingsproblemen

Twee op de drie pc’s met Windows zijn door verouderde software en onveilige instellingen slecht beschermd tegen malware. Op 39 procent van de onderzochte computers stonden evenwel verouderde versies van programma’s als Java, Adobe Flash en Adobe Reader.

Windows_logoDit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder bijna 500 consumenten. Software-updates zijn net zo belangrijk voor het beveiligen van computers als virusscanners, omdat hackers vaak gebruikmaken van lekken in verouderde software.
Het verwijderen of updaten van deze software lost een groot deel van de aangetroffen lekken op, al bleek uit het onderzoek ook dat verouderde software niet het enige beveiligingsprobleem is. Op een kwart van de computers stond ongewenste of verdachte software, bij 13 procent was het gebruikersaccountbeheer uitgeschakeld en 3 procent had helemaal geen antivirussoftware. De Consumentenbond adviseert internetgebruikers om hun software up-to-date te houden. Verder wordt aangeraden om Java te verwijderen als er geen Javatoepassingen worden gebruikt.

Deel dit artikel via: