Uitgeperste politie gaat actievoeren in Den Haag

Donderdag gaan de bonden en agenten met een blauwe citroen naar Den Haag om aan te geven dat de politie wat hen betreft volledig is uitgeperst. “Wij willen de burger dienen, maar niet meer ten koste van ons zelf”, luidt het protest aan minister Grapperhaus.

Er vinden al gesprekken plaats tussen de minister, de korpsleiding en de vakbonden, maar concrete oplossingen blijven uit. Daarom willen politieagenten nu actie gaan voeren. Donderdag 5 juli trekken de bonden met hun kaderleden naar het Hofplaats in Den Haag. Daar wordt duidelijk gemaakt dat de blauwe citroen, oftewel de politie, volledig is uitgeperst. Uit de schillen en de pitten komt volgens de bonden geen sap van enige kwaliteit meer. De pogingen van de minister en de korpschef om het korps met hun CAO-voorstellen nog verder uit te knijpen, worden door de agenten dan ook niet meer geaccepteerd. De tijd van praten is voorbij, schrijven de politiebonden in een gezamenlijke brief aan Grapperhaus en korpschef Akerboom.

Personeelstekort
Een van de problemen is het personeelstekort, dat nog wordt versterkt door de toenemende uitstroom van agenten. Gevraagd was om uiterlijk 1 juli met een oplossing te komen voor dit probleem, maar dat is niet gebeurd. Ook over het salaris is het politiepersoneel niet tevreden. De antwoorden die de korpsleiding op vragen hieromtrent gegeven heeft, hebben volgens de vakbonden alleen maar tot nog meer frustratie geleid. Er worden publieksacties aangekondigd, maar het is nog niet bekend hoe die eruit gaan zien.

Deel dit artikel via: