Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

SmartCell

Nenova

Trigion

Nimo Drone Security

Paxton

Explicate

DZ Technologies

Add Secure

G4S

Kiwa

NIBHV

VAIBS

Genetec

CDVI

Hanwha Vision Europe

Paraat

Crown Security Services

Bydemes

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

Regio Control Veldt

20face

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

Multiwacht

SOBA

NetworxConnect

i-Pro

Seagate

Connect Security

SMC Alarmcentrale

CSL

VideoGuard

Centurion

Securitas

HID

Advancis

Oribi ID Solutions

Eizo

VVNL

Eagle Eye Networks

Uniview

Akuvox

JMB Groep

Dero Security Products

2N

Secusoft

Optex

Nimo Dog Security

VEB

Seris

Hikvision

SmartSD

Top Security

Brivo

Milestone

IDIS

OSEC

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

ARAS

Alphatronics

Avigilon Alta

Unii

ASIS

ASSA ABLOY

CardAccess

Masset Solutions

Sequrix

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Lobeco

VBN

PG Security Systems

HD Security

ADI

EAL

GFT

Uitslag innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2020

4 november 2020
Redactie
06:51

Het project ‘Stimulerend Toezicht’ van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek is op dinsdag 3 november uitgeroepen tot winnaar van de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2020. Het project ‘WKO Experttool’ van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied kreeg de publieksprijs.

De winnende omgevingsdienst heeft als taak om toe te zien of grootverbruikers van energie voldoende energiebesparende maatregelen treffen. Dit kan natuurlijk door straffen uit te delen aan ondernemers die dat niet doen, maar met de methode ‘Stimulerend Toezicht’ heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) een manier gevonden om ondernemers op een positieve manier te helpen energie te besparen. Dat zou inmiddels tot 27 procent energiebesparing hebben geleid.

Andere genomineerden
Dit jaar ontving de organisatie van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht maar liefst 31 aanmeldingen voor de innovatieprijs. De vakjury nomineerde naast het project ‘Stimulerend Toezicht’ nog vier projecten voor de prijs: ‘BrandWijzer’ van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, ‘Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart’ van Inspectie Leefomgeving en Transport, ‘WKO Experttool’ van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en ‘De aanpak van asbest’ van Omgevingsdienst Regio Arnhem, DCMR Milieudienst Rijnmond, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en het Team Ketentoezicht van de Gelderse Omgevingsdiensten. Naast de vakjury kon het publiek de afgelopen maand ook een stem uitbrengen. Dat werd massaal gedaan. Er werd maar liefst 1370 keer gestemd. Met een ruime meerderheid wees het publiek het project ‘WKO Experttool’ van Omgevingsdienst Noordzeekanaal als winnaar aan.

De Verkiezingen Handhaving en Toezicht
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de Inspectieraad en beroepsvereniging VIDE organiseren de verkiezingen om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren. De verkiezingen staan open voor alle domeinen waar handhaving en toezicht een rol spelen. Zowel openbare ruimte, milieu en welzijn, onderwijs en energie, als telefonie, openbaar vervoer, werk en bijstand, banken, arbeidsomstandigheden, voeding en de gezondheidszorg.
De onafhankelijke vakjury bestaat uit professionals op het gebied van handhaving of toezicht. Het winnende project krijgt mooie prijzen, zoals een podium tijdens een van de VIDE-bijeenkomsten en gratis deelname aan een van de trainingen van de CCV-academie of de Academie voor Toezicht. (bron: het CCV)

Juryvoorzitter en inspecteur-generaal bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Marc Kuipers, reikte de prijzen tijdens het Toezichtfestival digitaal uit.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

SequriX

Wordt een partner