Unica in adviesraad brandveiligheid Saxion

Tom Verschoor, directeur van Unica Automatic Sprinkler in Hoevelaken, is toegetreden tot de adviesraad van de onderzoekslijn brandveiligheid van de hogeschool Saxion in Enschede. Unica ondersteunt Saxion bij het aanvullen en onderhouden van het vakgebied brandveiligheid en de scholing van docenten in bouwkunde opleidingen.

Daarnaast stimuleert Unica gericht onderzoek naar brandveiligheid in de bouw. Door toe te treden tot de adviesraad wil Unica een betere verbinding tot stand brengen tussen hogescholen en universiteiten enerzijds en de fire safety engineering praktijk anderzijds.
brandbeveiligingDe focus van het onderzoek is ‘Doelgerichte brandveiligheid met behulp van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen’. Dit biedt ruime opleidingsmogelijkheden voor docenten/onderzoekers, afstudeermogelijkheden voor studenten en daaraan gekoppeld meer kennis op het gebied van fire safety engineering. De samenwerking met Saxion duurt in elk geval tot en met 2016.
Installatietechnische oplossingen worden steeds belangrijker voor de brandveiligheid van gebouwen, aldus Verschoor. Met gericht onderzoek naar de toegevoegde waarde van installatietechniek en door kennis te delen, willen we middels technische oplossingen brandveiligheid van gebouwen vergroten en naar een hoger niveau tillen. Unica vindt het belangrijk om te investeren in de kwaliteit van het onderwijs met als voornaamste doel: een betere brandveiligheid; nu en in de toekomst.

Deel dit artikel via: