Unica herstart Imtech Building Services

Unica spreekt van een nieuwe start van een deel van de voormalige bedrijfsactiviteiten van het failliete Imtech Building Services.

Unica monteurUnica hoopt op deze manier zoveel mogelijk lopende werkzaamheden en medewerkers van het failliete Imtech over te nemen.

Building Services wordt in delen verkocht, waarbij contracten met een omzetwaarde van 150 miljoen euro per jaar worden overgenomen door Unica. Wanneer opdrachtgevers met Unica in zee willen gaan, kunnen enige tientallen tot circa tweehonderd Imtech-medewerkers aan de slag blijven. Zo krijgen ontwerp en realisatie, beheer en onderhoud van technische installaties in gebouwen, brandbeveiliging-installaties en meet- en regeltechniek een nieuwe kans.

Unica is met 14 vestigingen, 9 gespecialiseerde bedrijven, 3 regionale projectenbedrijven en circa 1700 medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Het bedrijf heeft nu toegang tot installatie-, klant- en personeelsgegevens. Hiermee hoopt ze in staat te zijn de werkzaamheden voor klanten van Imtech voort te zetten.

Deze overname versnelt de groei van de kernactiviteiten, zegt John Quist, CEO van Unica. Wij hebben als familiebedrijf een historie van meer dan 80 jaar, zijn winstgevend, hebben een gezonde financiële positie en hebben een goede basis om deze activiteiten in de bestaande bedrijfsvoering te integreren.

 

Deel dit artikel via: