Beveiliging nieuws

Onze partners

Uniview

Service Centrale Nederland

Brivo

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

Alphatronics

Oribi ID Solutions

Dahua

Eagle Eye Networks

EAL

SOBA

Multiwacht

IDIS

CSL

CardAccess

ARAS

Ajax Systems

PG Security Systems

Traka ASSA ABLOY

GFT

Kiwa

VVNL

Gold-IP

ASIS

Centurion

Nimo Dog Security

Milestone

Optex

Eizo

Lobeco

BHVcertificaat.online

Hikvision

NIBHV

HD Security

Seris

Seagate

RoSecure

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

i-Pro

MPL

Masset Solutions

Add Secure

Explicate

DZ Technologies

Advancis

NetworxConnect

Bydemes

Akuvox

Unii

Secusoft

Alarm Meldnet

JMB Groep

VideoGuard

CDVI

20face

VEB

Hanwha Vision Europe

OSEC

ADI

2N

SmartCell

Nenova

VBN

Genetec

Sequrix

Securitas

Paraat

G4S

Crown Security Services

Paxton

SmartSD

Top Security

Koninklijke Oosterberg

Nimo Drone Security

Dero Security Products

HID

VAIBS

Trigion

ASSA ABLOY

Connect Security

V:base per 2 februari ook voor aspirantbeveiligers

28 januari 2015
Redactie
10:37

Met ingang van 2 februari is er een nieuwe versie van V:Base beschikbaar. De nieuwe versie kan dan worden gebruikt door de beveiligingsbedrijven.

In de huidige versie van V:base kunnen alleen de Ecabo/SVPB-verklaringen voor de legitimatiebewijzen voor gediplomeerden online worden aangevraagd. Een wens was echter om ook de aanvraag van tijdelijke legitimatiebewijzen, de zogenaamde aspirantenpassen, met V:base online te gaan faciliteren. In de update van V:base is deze functionaliteit ingebouwd. V:base kan normaal worden opgestart en de nieuwe functionaliteit is meteen beschikbaar. Februari is een overgangsmaand naar de nieuwe werkwijze, vanaf 1 maart 2015 worden verklaringen m.b.t. de opleidingseisen uitsluitend via V:base afgegeven.
aspirant beveiligerInmiddels zijn met V:base duizenden Ecabo/SVPB-verklaringen afgegeven in het kader van het aanvragen van legitimatiebewijzen voor gediplomeerde beveiligers, Event security officers, alarmcentralisten, winkelsurveillanten, persoonsbeveiligers en particulier onderzoekers. Als een beveiligingsbedrijf een tijdelijk legitimatiebewijs aanvraagt, kunnen politie en KMar de Ecabo/SVPB-verklaringen voor aspiranten meteen online controleren in V:base. De nieuwe functionaliteit is ontwikkeld in nauwe samenwerking en afstemming met de beveiligingsbranche, enkele onderwijsinstellingen, politie en KMar. In 2014 is V:base door Ecabo/SVPB en deze partijen ingevoerd. Dit heeft het aanvraagproces vereenvoudigd en versneld. Bedrijven, politie en KMar zijn over het algemeen enthousiast over V:base.
De aanvraag van een legitimatiebewijs voor een aspirantbeveiliger gaat binnen V:base op dezelfde manier als voor de Ecabo/SVPB-verklaringen voor gediplomeerden. Voor een aspirant Beveiliger moet een praktijkovereenkomst (POK) worden afgesloten tussen onderwijsinstelling, aspirant en beveiligingsbedrijf. Dit regelt de onderwijsinstelling. Nadat de onderwijsinstelling de POK in V:base heeft geregistreerd, krijgt de contactpersoon van het beveiligingsbedrijf hiervan bericht vanuit V:base. Het beveiligingsbedrijf kan vervolgens in V:base de gegevens van de POK controleren en, indien akkoord, online de Ecabo/SVPB-verklaring downloaden die nodig is voor de aanvraag voor het groene legitimatiebewijs.
De aanvraag van een legitimatiebewijs voor Event security officer (ESO), Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA) en Particulier onderzoeker (PO) wijkt af van die van Beveiliger omdat dit geen MBO-opleidingen zijn. Kort samengevat komt het er op neer dat alleen de door Ecabo geregistreerde toegelaten ESO-organisaties met V:base online een Ecabo/SVPB-verklaring kunnen downloaden, mits de aspirant de theorie-onderdelen heeft behaald. PAC’s kunnen voor BoCA een Ecabo/SVPB-verklaring downloaden nadat de aspirant door de SVPB is geregistreerd. En alleen recherchebureaus met een keurmerk van de Nederlandse Veiligheidsbranche en/of de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus kunnen voor een PO een Ecabo/SVPB-verklaring downloaden nadat de aspirant door de SVPB is geregistreerd.
De nieuwe versie van V:base wordt op donderdagmiddag 29 januari tot en met vrijdagochtend getest, in die periode kan V:base niet worden benaderd en is het niet mogelijk om legitimatiebewijzen aan te vragen. Op het moment dat de nieuwe versie live staat ontvangen de contactpersonen van de onderwijsinstellingen hun inloggegevens voor V:base met daarbij een duidelijke instructie.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner