Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CardAccess

PG Security Systems

CDVI

CSL

Akuvox

JMB Groep

Nimo Drone Security

Dero Security Products

SmartSD

EAL

SOBA

HD Security

Seris

Optex

Bosch Security Systems

OSEC

ARAS

Connect Security

Top Security

Bydemes

Genetec

Nenova

i-Pro

Sequrix

Avigilon Alta

ADI

BHVcertificaat.online

Brivo

Seagate

Alarm Meldnet

Advancis

Eizo

DZ Technologies

Kiwa

Securitas

Hikvision

GFT

Eagle Eye Networks

HID

Centurion

VVNL

NIBHV

VideoGuard

VBN

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

Traka ASSA ABLOY

Multiwacht

Explicate

Unii

VEB

Ajax Systems

Alphatronics

Trigion

Paraat

Service Centrale Nederland

Add Secure

Crown Security Services

2N

SmartCell

20face

Hanwha Vision Europe

G4S

Regio Control Veldt

ASIS

Milestone

Secusoft

Masset Solutions

Lobeco

Nimo Dog Security

VAIBS

IDIS

Gold-IP

Uniview

Paxton

RoSecure

Van stagiair naar specialist in zorgbeveiliging

1 november 2021
Redactie
10:01

Het zal je gebeuren als kleine evenementenbeveiliger. De opdracht om een groot Amsterdams ziekenhuis te beveiligen. Het overkwam Hasan Dagdeviren begin 2017. Het gebeurde enkele jaren nadat hij bij toeval de particuliere beveiliging was ‘binnengerold’ en meteen wist dat dit zijn vak was.

Met hard werken heeft Dagdeviren inmiddels een organisatie opgebouwd met 150 medewerkers. Zijn bedrijf, HD Group, is gespecialiseerd in beveiliging van zorginstellingen, maar levert ook receptionisten, surveillancediensten, verkeersregelaars en evenementenbeveiligers. Met dat laatste begon hij destijds zijn loopbaan als ondernemer en hij prijst zichzelf dat hij al ruim voor de coronacrisis zijn werkveld heeft verbreed, zodat zijn bedrijf niet al te zwaar geraakt is door de lockdowns van de afgelopen tijd.

Als ondernemer aan de slag
“Ik kwam toevallig in de beveiliging terecht”, vertelt de ambitieuze ondernemer, “nadat ik mijn CV op werk.nl had geplaatst en particuliere beveiliging als een van mijn interessegebieden had aangevinkt. Een bedrijf in Krimpen aan den IJssel nodigde mij uit voor een gesprek en zo begon ik aan een combinatie van opleiden en werken in een zorginstelling in Amersfoort. Binnen drie maanden klom ik op van stagiair naar projectverantwoordelijke en kon ik zelf nieuwe beveiligers aannemen. Na wat overnameperikelen stapte ik over naar een bedrijf in Barneveld, waar ik mobiel surveillant werd. Leuk werk, maar met een salaris waarvan ik nauwelijks mijn gezin kon onderhouden. Een verhoging zat er niet in, dus besloot ik te gaan kijken hoe ik met een minimale investering als ondernemer aan de slag kon. Ik ging als schoonmaker aan de slag, maar met zoveel succes dat ik na drie maanden al zes parttimers nodig had om het werk aan te kunnen. Mijn hart lag echter in de beveiliging, dus na acht maanden hield ik de schoonmaak voor gezien en vroeg ik eind 2012 een ND-vergunning aan voor beveiligingswerkzaamheden.”

Specialiseren in de zorg
Dagdeviren begon met evenementenbeveiliging en detachering van beveiligers aan grote particuliere beveiligingsorganisaties. De concurrentie was echter hevig. Reden voor de ondernemer om te onderzoeken hoe hij zich kon onderscheiden om uit de negatieve prijsspiraal te blijven. De oplossing kwam bijna vanzelf. In januari 2017 sprak hij een vriend die de beveiliging van het toenmalige Slotervaartziekenhuis in Amsterdam deed en ermee ging stoppen. Dagdeviren kon de opdracht tegen een goodwillvergoeding overnemen en durfde de uitdaging aan te gaan. Vanaf dat moment besloot hij zich te specialiseren in beveiliging van zorginstellingen. Al vrij snel kwamen de drie locaties van het Amsterdamse OLVG erbij, evenals een ziekenhuis in Alkmaar en diverse kleinere instellingen in het midden van het land. “We beveiligen zelf, maar leveren ook in zorg gespecialiseerde beveiligers aan de grote particuliere beveiligingsorganisaties.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
De ondernemer hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Onze medewerkers voelen zich thuis op onze kantoren in Amersfoort en Amstelveen. Die hebben wij ook heel huiselijk ingericht. Personeel is schaars tegenwoordig, wat nog een extra reden is om je mensen te koesteren. Dat doen we door samen leuke dingen te doen en te zorgen voor goede opleidingsmogelijkheden. Ook investeren we veel in onze relaties met opdrachtgevers. Een goede samenwerking levert tenslotte de beste resultaten op. Bijzonder is ook dat 30 procent van onze operationele mensen vrouw is en dat 8 procent 55 jaar of ouder is.”
Maatschappelijk ondernemen komt ook tot uiting in de huisvesting en het wagenpark. Het bedrijfspand is goed geïsoleerd en maakt gebruik van met windkracht opgewekte elektriciteit. Er wordt gereden met zuinige surveillancewagens, die na afloop van de leasetermijn worden vervangen door elektrische exemplaren.

Kwaliteit
Zeker voor beveiliging in de zorg is aantoonbare kwaliteit essentieel. Daarom is HD Security Services in het bezit van het Keurmerk Beveiliging, het SNA-keurmerk voor detachering, het Keurmerk Flexbedrijven en erkenning door de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB). Het bedrijf werkt conform NEN 4400-1 voor flexbedrijven en heeft de Code Verantwoord Marktgedrag ondertekend. “We zijn een betrokken, inclusieve werkgever met een transparante beloningsstructuur conform de cao Particuliere Beveiliging en bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk opleidingsplan voor onze medewerkers. We geven gemotiveerde collega’s de kans om tijdens werkuren de opleiding Beveiliger niveau 2 te volgen. Ons personeelsbestand bestaat uit een gezonde mix van mannen en vrouwen en is qua diversiteit een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving”, besluit Dagdeviren.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner