Vanaf 1 juli weer 1000 euro subsidie voor opleiding bij SOBA

Wie al in de beveiliging werkt en hogerop wil kan bij SOBA terecht voor tal van erkende beveiligingsopleidingen. Via het zogenoemde STAP-budget kan dat zelfs met 1000 euro subsidie van de overheid. Deze subsidie kan vanaf 1 juli weer worden aangevraagd en wordt verstrekt totdat het budget op is.

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen een zo groot mogelijke kans op de arbeidsmarkt maakt. Of dat nu als werkende is die kan doorgroeien naar een andere functie, of als werkzoekende die graag aan de slag wil. Daarom is het STAP-budget in het leven geroepen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Alle werkenden en werkzoekenden van 18 jaar of ouder die nog geen AOW ontvangt kan een STAP-budget aanvragen om daarmee (een deel van) de opleidingskosten te betalen.

STAP-scholingsregister
Een belangrijke voorwaarde is dat de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staat. Dat is het geval met alle opleidingen van SOBA Security Opleidingen, omdat dit instituut erkend is door CEDEO. Aanmelden kan via de opleidingenpagina van SOBA, waarbij aangegeven kan worden of je gebruik wilt maken van het STAP-budget. SOBA verstuurt dan een aanmeldbewijs, dat nodig is voor de aanvraag van de subsidie bij het UWV. Dat kan via het STAP-portaal van het UWV, waarop je inlogt met DigiD. De aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de opleiding bij het UWV binnen zijn. De eerstvolgende tweemaandelijkse periode start op 1 juli vanaf 10.00 uur en op = op.

Deel dit artikel via: