Vandaag start het Huis voor Klokkenluiders

In Utrecht gaat vandaag het Huis voor Klokkenluiders van start. Hier kunnen mensen telefonisch en per mail misstanden binnen hun organisatie melden. Ook langskomen voor een vertrouwelijk gesprek is mogelijk.
De oprichting van het Huis is mogelijk gemaakt door de wet Huis voor klokkenluiders, die op 1 juli van kracht werd en rechtsbescherming biedt aan alle klokkenluiders in Nederland. De organisatie is bedoeld voor mensen die een werkgerelateerde misstand willen melden binnen de overheid of het bedrijfsleven. Dit kunnen werknemers in loondienst zijn, maar ook ex-werknemers, zzp’ers, uitzendkrachten en vrijwilligers. Het Huis voor Klokkenluiders ondersteunt en doet indien nodig onderzoek. Ook wordt voorlichting gegeven over klokkenluiden en integriteit aan werknemers en werkgevers. De dienstverlening is vertrouwelijk, onafhankelijk en gratis. Het Huis wil zo bijdragen aan het beëindigen van misstanden.
Het Huis voor klokkenluiders wordt vandaag officieel geopend. De website gaat om 15.30 uur live. Het is telefonisch te bereiken op 088 ‑ 371 3030 of per mail via info@huisvoorklokkenluiders.nl.

Deel dit artikel via: