Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

Nimo Dog Security

DZ Technologies

VVNL

RoSecure

Eagle Eye Networks

Add Secure

VEB

IDIS

Hikvision

Unii

De Beveiligingsjurist

Milestone

i-Pro

Advancis

ARAS

Connect Security

Multiwacht

Nenova

Alphatronics

Masset Solutions

CSL

Trigion

Avigilon Alta

Optex

Paxton

Hanwha Vision Europe

Kiwa

Nimo Drone Security

NIBHV

VideoGuard

Brivo

Akuvox

Lobeco

Bydemes

Eizo

Paraat

Oribi ID Solutions

VAIBS

Seris

2N

Secusoft

CardAccess

Securitas

G4S

Regio Control Veldt

SOBA

20face

PG Security Systems

Seagate

Sequrix

OSEC

Genetec

EAL

HD Security

NetworxConnect

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

CDVI

Uniview

ASSA ABLOY

SmartCell

SmartSD

ADI

VBN

Gold-IP

JMB Groep

Alarm Meldnet

Explicate

HID

Crown Security Services

ASIS

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Top Security

Centurion

VBe NL kritisch en blij met duidelijkheid coalitie

20 december 2021
Redactie
14:25

Voor ondernemers en werknemers in het veiligheidsdomein is politieke onduidelijkheid, zeker ten tijde van crises, onwenselijk. Burgers en bedrijven hebben behoefte aan een duidelijke koers en debat daarover om vervolgens samen aan de slag te gaan, zegt directeur Leon Vincken van brancheorganisatie VBe NL.

Het wachten op duidelijkheid over de toekomst geeft volgens Vincken onnodig voeding aan negatieve emotie en daaruit volgende agressie. “Dat wordt dagelijks gevoeld. Nu ligt er een akkoord en kunnen we aan de slag.” De directeur van VBe NL zegt blij te zijn dat er voor werknemers veel te vinden is in het Coalitieakkoord. “Het wordt nog spannend rondom zzp’ers waarin we een steeds grotere behoefte merken in het veiligheidsdomein. Weg van onnodige regelgeving, complexe roostersystematieken en meer eigen regie zonder aansturing. Dat kan op heel veel functies en taken.”

Spannend
Vincken: “Wat ook spannend wordt is de zware inzet op ondermijning en aanpassing van de verouderde wetgeving met ook de noodzakelijke informatiedeling lokaal tussen partijen. Ik hoop echt dat we hier tussen de regels door lezen dat er nu snel een nationaal beveiligingsregister komt met een overzicht van alle particuliere beveiligers die vanaf dat moment nog maar één beveiligingspas hebben. In plaats van het verouderde complexe systeem van een pas op naam van het beveiligingsbedrijf. Het is de hoogste tijd dat de Wet Particuliere Beveiliging en Recherchebureaus wordt gemoderniseerd en dat helder wordt wat beveiligingstaken zijn en wat niet. Dat als vanzelfsprekend ook de verkeersregelaars daaronder geschoven worden, maar dat vooral de vergunningverlening aangescherpt wordt zodat ondermijning in de kiem kan worden aangepakt.” VBe NL leest de verwoording in het Coalitieakkoord als erkenning voor de vele signalen en gesprekken hierover met Den Haag.

Leon Vincken

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner