Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

PG Security Systems

Explicate

Alphatronics

Eizo

SMC Alarmcentrale

Crown Security Services

Hikvision

Regio Control Veldt

VVNL

CSL

Akuvox

VEB

i-Pro

OSEC

Seris

Brivo

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Advancis

Centurion

Paraat

SmartCell

Lobeco

20face

Alarm Meldnet

ASIS

EAL

VBN

CardAccess

Unii

DZ Technologies

Nenova

ARAS

Bydemes

Trigion

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

Secusoft

Sequrix

RoSecure

2N

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

VideoGuard

G4S

NetworxConnect

Gold-IP

Connect Security

JMB Groep

HID

Seagate

Genetec

HD Security

Oribi ID Solutions

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

GFT

Securitas

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

IDIS

ADI

Kiwa

VAIBS

Paxton

Uniview

CDVI

De Beveiligingsjurist

SmartSD

Optex

Nimo Drone Security

Top Security

SOBA

Service Centrale Nederland

Add Secure

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Milestone

VBe NL: ‘Noodfonds voor beveiliging hard nodig’

24 april 2020
Redactie
15:23

Beveiligings- en crowdmanagementbedrijven vragen het kabinet dringend om extra financiële steun in de vorm van een noodfonds. De huidige wirwar aan regelgeving en gestelde eisen zijn niet passend om deze periode ongeschonden door te komen. Vooral horeca- en evenementenbeveiliging wordt zwaar getroffen.

Brancheorganisatie Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL) constateert dit na intern onderzoek onder haar 123 leden. Leden zien hun opdrachtgevers afschalen en lopende betalingen over verleende diensten sterk vertragen. Naar verwachting lopen leden van VBe NL door het coronavirus meer dan 40 miljoen euro aan inkomsten mis.

Volledig stil
De evenementen, crowdmanagement, medische dienstverlening en horecabeveiliging staan volledig stil. Een aantal bedrijven weet nog werkzaamheden voor bouw- en supermarkten te krijgen bij hun deurbeleid. Maar de spoeling en marges zijn flinterdun. VBe NL ontvangt steeds meer meldingen van overtredingen. De regels rondom inzet van beveiligers in de detailhandel worden door steeds meer bedrijven overtreden en er is nauwelijks handhaving door de politie. Cao’s worden door concurrenten niet langer nageleefd. De eisen en regels die gesteld worden aan de financiële steuninstrumenten zijn niet passend bij de seizoenswerkzaamheden van deze branche en het fluctuerende aanbod uitgevoerd door verschillende werkmaatschappijen binnen de concerns. Directeur Leon Vincken van VBe NL: “De opgebouwde reserves uit de minimale marges gaan in rook op. De zzp’ers in de branche zitten grotendeels thuis. Grote bedrijven in de particuliere beveiligingsbranche ‘leuren’ intussen met werknemers om ze nog ergens onder te brengen, maar niemand heeft voldoende werk. Een aantal ziet nieuwe kansen in toegangscontroles. Omzetten lopen hard terug.”

Signalen niet positief
Leden van VBe NL maken zich vooral ook zorgen over een herstartende economie. Welke bedrijven en voormalige opdrachtgevers staan straks nog overeind? De signalen zijn niet positief. “Het is een wrange constatering als ik terugkijk naar begin dit jaar toen er overleg was over een tekort van ruim 2000 beveiligers in dit festivalseizoen. Als dit langer aanhoudt gaat de routine eruit en is opstarten geen vanzelfsprekendheid. Vraag is of er dan voldoende capaciteit overblijft. Zijn er straks nog beveiligers die hun nu met tekort aan werk zittende werkgevers terugvinden?”, aldus een sombere Vincken.
VBe NL dringt er daarom bij werkgeverskoepel MKB-Nederland, de collega-brancheverenigingen en kabinet aan dat er een noodfonds moet komen van 75 procent van hun jaaromzet.

VBe NL is de werkgeversvereniging voor breed-sectorale beveiligingsbedrijven en actief op het gebied van verkeersregelaars, object, evenementen, tot aan luchthavenbeveiliging. 

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner