VBe NL ondersteunt campagne ‘Een hulphond is welkom’

Nog te vaak worden mensen met een beperking met hun hulphond geweigerd in bij voorbeeld horeca of winkels. Daarom start KNFG Geleidehonden vandaag (5 oktober) de campagne ‘Een hulphond is welkom’. Branchevereniging VBe NL ondersteunt deze actie.

VBe NL ondersteunt deze actie van harte. Volgens de wet moeten mensen met een hulphond toegelaten worden, maar vaak gebeurt dit niet. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf mensen met een hulphond, vanwege de hond, met regelmaat voor een dichte deur staat. De weigering van een hulphond komt onder andere voor bij winkels (24%), eet- en drinkgelegenheden (31%) en medische voorzieningen (19%). VBe NL roept ook beveiligers op hierop alert te zijn.

Mensen met hulphond toelaten
Directeur Leon Vincken van VBe NL: “Ik ben ervan overtuigd dat veel leden van ons hun werknemers goed voorlichten en instrueren. Toch blijkt uit onderzoek in opdracht van KNFG Geleidehonden dat mensen met een functionele of psychische beperking vaak een winkel niet in mogen. Daarom roepen wij iedereen op hier alert op te zijn zodat mensen met een hulphond toegelaten worden tot bijvoorbeeld winkels en supermarkten.”

Deel dit artikel via: