VBe presenteert nieuw kwaliteitslabel voor beveiliging

Tijdens het symposium Safety Awareness in het Philips Stadion heeft de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL) het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca gepresenteerd. Op de foto reikt Leon Vincken, directeur VBe NL, het document uit aan Jaco van Hoorn, hoofd operatiën / plv. politiechef bij nationale politie, eenheid Zeeland West Brabant.

Met de presentatie van het kwaliteitslabel heeft het Sociaal Fonds Cao Beveiliging een belangrijk en nieuw kwaliteitsinstrument ontwikkeld, waarmee bedrijven aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk en transparant maken dat hun organisatie voldoet aan de hoge opgestelde normen van werkgevers en werknemers, aldus de VBe NL.
Het kwaliteitslabel zorgt voor behoud en verbetering van de integriteit, kwaliteit en professionaliteit van zowel de beveiligingsorganisatie als het personeel. Het toetst onafhankelijk werknemers op kennis en veldwerk. Het management en personeel worden geaudit met wet- en regelgeving, administratief-financieel en praktijkgerichte onderzoeken. Het gaat volgens het bestuur niet om het afvinken van een schijnwerkelijkheid, maar om verdiepend en controlerend onderzoek, gericht op de dagelijkse praktijk. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen bedrijven en samen met belanghebbende partijen wordt gestreefd naar continue verbetering. Extern toezicht gebeurt door Stichting N’Lloyd en Kwint Accountants en Adviseurs. Verder is afstemming bereikt met de vakbonden De Unie en CNV Vakgenoten.

Aan het einde van de bijeenkomst in het Philips-stadion werden de eerste twee certificaten uitgereikt aan Dancho van der Leij van Andor Security Service en Peter Hoes van Alpha Security International.

Deel dit artikel via: