VEB introduceert erkenning voor camerainstallateurs

Vanaf dit jaar is het voor installateurs mogelijk om naast de bestaande VEB-erkenning ook een tweede erkenning voor cameratoezicht aan te vragen. Klanten kunnen er dan zeker van zijn dat zij een camerasysteem krijgen dat beantwoordt aan hun behoeften. 

Camerabeelden vormen steeds vaker een zeer belangrijke rol bij opsporing en worden vaak gebruikt als bewijslast. Tot nu toe zijn er geen eisen rondom de kwaliteit van deze camerabeelden. Om hier verandering in te brengen en ervoor te zorgen dat er voor zowel de klant als de installateur duidelijke afspraken rondom beeldkwaliteit gevormd worden, heeft de VEB de cameraregeling opgesteld.
De VEB-cameraregeling is de eerste in zijn soort en zorgt ervoor dat de installateur duidelijke afspraken rondom het doel en de kwaliteit van de camera met de klant kan maken. Ook kunnen bedrijven zich met deze nieuwe regeling onderscheiden binnen het vakgebied. De VEB-camera erkenning kost voor bestaande leden van de VEB 145 euro per jaar. Wie zich direct inschrijft, hoeft dit jaar niets te betalen.

Deel dit artikel via: