VEB maakt webinar over einde ISDN30 openbaar

Afgelopen dinsdag en woensdag liet de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven haar leden via een webinar zien wat van het stoppen van ISDN30 voor gevolgen heeft voor de beveiligingssector. Omdat dit ook voor niet-leden essentiële informatie is, heeft de VEB het webinar op de openbare website www.vebevent.nl geplaatst.

Voorzitter Jan Kuipers van de VEB benadrukt dat het nu echt twee voor twaalf is. “Het ISDN30 gedeelte bij de meldkamers functioneert straks niet meer. Dat betekent dat analoge signalen, die nu veelal op basis van deze technologie ontvangen worden door de meldkamers, straks niet meer ontvangen kunnen worden.”
Tele 2 noemt als einddatum 1 oktober 2021 en KPN kondigt 1 april 2022 als einddatum aan. In beide gevallen betekent het dat er nog maar heel erg weinig tijd is om het grote aantal inbraaksystemen, dat nu nog op basis van analoge techniek alarmen naar de meldkamer doormeldt, tijdig om te bouwen naar een toekomstvast alternatief.

Dringend
De VEB heeft gemeend om het voor haar leden gegeven webinar openbaar te moeten maken voor alle bedrijven die inbraaksystemen met doormelding naar een meldkamer installeren. Dit om ze bewust te maken van de noodzaak van de aanpassingen en ook om aan de markt duidelijk te maken waarom het probleem zo dringend is.
Kuipers: “Voor bestaande inbraaksystemen die op basis van een analoge verbinding zijn aangesloten op een meldkamer bestaan alternatieven. En wellicht ontstaan er de komende maanden nog nieuwe alternatieven, maar de kern is dat er nu actie ondernomen moet worden. De VEB roept alle installateurs op nu in contact te treden met hun klanten om aan hun zorgplicht te voldoen en om er mede zorg voor te dragen dat alle bestaande systemen tijdig voorzien worden van een andere en toekomstvaste oplossing.”

Deel dit artikel via: