Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

RoSecure

PG Security Systems

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

Ajax Systems

Paraat

20face

ARAS

SOBA

CDVI

Bosch Security Systems

Explicate

Genetec

VBN

JMB Groep

Connect Security

IDIS

G4S

VideoGuard

Eagle Eye Networks

VAIBS

NIBHV

Brivo

Alarm Meldnet

HD Security

Add Secure

Seris

NetworxConnect

Bydemes

Uniview

Eizo

Unii

Advancis

HID

SmartSD

Nenova

Secusoft

OSEC

Dero Security Products

Milestone

Seagate

VEB

Oribi ID Solutions

Trigion

SmartCell

Crown Security Services

Securitas

CardAccess

ASIS

ASSA ABLOY

Akuvox

Avigilon Alta

Nimo Dog Security

ADI

Top Security

2N

EAL

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Optex

DZ Technologies

Sequrix

Nimo Drone Security

Kiwa

Regio Control Veldt

GFT

BHVcertificaat.online

VVNL

Centurion

Masset Solutions

Hikvision

SMC Alarmcentrale

Paxton

Veertien maanden cel geëist tegen ‘negatief rolmodel’

2 augustus 2023
Redactie
14:22

Een onverbeterlijke verdachte moet, wat het Openbaar Ministerie betreft, veertien maanden de gevangenis in. De 27-jarige man uit Nieuwegein heeft al een lang strafblad met drugsgerelateerde feiten en wordt nu opnieuw verdacht van drugshandel. Om deze verdachte nog te laten stoppen met het dealen van drugs, moet hij volgens het OM hard worden afgestraft.

Het strafblad van de verdachte is zestien pagina’s lang. Daarnaast was de hij op het moment van aanhouding in afwachting van een andere drugsgerelateerde strafzaak, die hij in vrijheid mocht afwachten. “En de verdachte liep ook nog eens in drie proeftijden van eerdere veroordelingen”, voegt de officier van justitie toe. Toch ging hij direct weer door met het dealen van drugs. “Daar is een woord voor: onverbeterlijk.”

Aansturende rol
Het bewijs tegen de verdachte bestaat onder andere uit afgetapte telefoongesprekken en uit in beslag genomen goederen en drugs. Hieruit blijkt, in de visie van het OM, dat de verdachte contact had met een eerder veroordeelde drugsdealer, die op dezelfde dag werd aangehouden. De 27-jarige verdachte had volgens het OM een aansturende rol.
In de visie van het OM is er voldoende bewijs om aan te tonen dat de verdachte vanaf december 2022 zeker drie maanden heeft gedeald. Daarnaast is er ongeveer 50 gram cocaïne, 10 gram heroïne en 2 gram MDMA gevonden. In de schuur van de verdachte stond een gestolen scooter.

Negatief rolmodel
De verdachte is volgens het OM lange tijd een negatief rolmodel geweest in zijn omgeving. “Hij heeft jarenlang laten zien dat drugshandel loont”, legt de officier van justitie uit. “Elke keer ging hij weer verder met zijn handel en door het rijden in een dikke Mercedes zag iedereen dat hij er goed geld mee verdiende.”
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt komt daar nu een einde aan. Onderdeel van de strafeis is dat ook de dure auto en het in beslag genomen geld (bijna 7000 euro) verbeurd worden verklaard. “Zo geven we het signaal aan de sociale kring rondom de verdachte dat drugshandel niet loont en dat je verdiensten worden afgepakt.”

Celstraf
Alles meewegende eist het Openbaar Ministerie voor drugshandel, drugsbezit en heling van de scooter een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van veertien maanden. Ook eist de officier van justitie een contactverbod met de eerder veroordeelde drugsdealer, waar de verdachte mee samenwerkte.
Daarnaast wil het OM dat de verdachte drie eerder opgelegde voorwaardelijke straffen uitzit, voor veroordelingen waarin de verdachte nog in een proeftijd liep. Dat gaat in totaal om nog eens 68 dagen gevangenisstraf, een boete van 1100 euro en een rijontzegging van zes maanden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner