Veilig en makkelijk reserveren van werkplekken

Steeds minder bedrijven werken met vaste werkplekken. Zeker nu mensen en organisaties vanwege de coronacrisis gewend zijn geraakt aan thuiswerken en vergaderen op afstand, zal efficiency in gebouwen een nieuwe dimensie krijgen. MPL ondersteunt deze ontwikkeling met geavanceerde en eenvoudig te implementeren technologie.

Al jaren geleden stelde de Rijksoverheid vast dat gemiddeld een kwart van de werkplekken niet gebruikt werden, omdat ambtenaren vrij of onderweg waren. Net als bij veel andere grote organisaties werden daarom kantoortuinen met flexibele werkplekken ingevoerd. Tegenwoordig wordt zelfs met flexibele gebouwen gewerkt, waarbij het aantal beschikbare werkplekken zo nauwkeurig mogelijk op de behoefte wordt afgestemd. Dat lijkt handig en logisch, maar het is een uitdaging om dit administratief goed te managen. Een op zichzelf staand systeem is hiervoor niet aan te bevelen. Wanneer gebruik wordt gemaakt van MPL’s  open cloud-platform hoeft dat ook niet. Sinds kort ondersteunt dit geavanceerde beheer- en procesplatform namelijk ook het reserveren van werkplekken. Zelfs in gebouwen met meerdere huurders die bij wisselende behoeftes ruimtes kunnen delen met elkaar.

Vele voordelen
Het flexibel beheren van werkplekken biedt vele voordelen. Behalve dat minder werkplekken nodig zijn, is het makkelijker om teams te vormen en kunnen bij een lage bezettingsgraad werknemers worden gegroepeerd om op stook-, koeling- en verlichtingskosten te besparen. Wie een werkplek wil, een bureau of een vergaderruimte, kan die via een desktop/app reserveren. Het open cloud-platform zorgt ervoor dat dit proces automatisch geadministreerd wordt en dat de gebruiker gedurende de gereserveerde tijd toegang heeft tot het gebouw en de afdeling. Met sensoren is vast te stellen of de werkplek ook echt wordt gebruikt, zodat bij vroegtijdig vertrek niet onnodig een plek bezet wordt gehouden. Vanzelfsprekend genereert het platform overzichtelijke informatie, waarmee weer verschillende analyses zijn te maken. Denk aan de meest gereserveerde plek en welk deel van het gebouw het meest gereserveerd wordt. Door de combinatie van eco denken kan er ook worden geanticipeerd op de juiste luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Zo wordt meteen voldaan aan de behoefte van een frisse luchttoevoer voor een prettige werkbeleving.

Deel dit artikel via: