Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

Secusoft

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Bydemes

G4S

Nimo Dog Security

Eizo

GFT

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

VEB

Nimo Drone Security

Lobeco

Securitas

Seagate

RoSecure

Top Security

Brivo

Kiwa

VAIBS

PG Security Systems

CardAccess

ASSA ABLOY

Crown Security Services

2N

Advancis

SOBA

Genetec

Akuvox

BHVcertificaat.online

20face

Uniview

Add Secure

IDIS

i-Pro

Alphatronics

Sequrix

JMB Groep

Gold-IP

Bosch Security Systems

Multiwacht

EAL

Connect Security

Ajax Systems

HID

Service Centrale Nederland

VVNL

Regio Control Veldt

SmartCell

ADI

Eagle Eye Networks

NetworxConnect

Explicate

OSEC

ASIS

Paraat

Masset Solutions

CSL

Seris

Centurion

Hanwha Vision Europe

Optex

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

VBN

HD Security

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Nenova

CDVI

Unii

ARAS

DZ Technologies

Milestone

Paxton

Trigion

Dero Security Products

VideoGuard

Veiligheidscampus wordt flink uitgebreid

5 oktober 2017
Redactie
16:17

Tijdens de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München hebben de gemeente Den Haag en MRP SoZa B.V. een intentieovereenkomst getekend voor de huur van 4.000 m2 in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze ruimte wordt beschikbaar gesteld aan The Hague Security Delta.

Met deze ondertekening heeft de gemeente, vertegenwoordigd door wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad, Stadsontwikkeling, Kerngebieden en Buitenruimte), de intentie bekrachtigd om de ruimtelijke groei van het veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) verder te faciliteren. Eerder legde het Haagse college die ambitie als stevig vast in de Nota van Uitgangspunten die bepalend is voor de ontwikkeling van het gehele stationsgebied.

Veiligheidscluster
Het HSD Campus Innovation Centre in het tegenovergelegen Headquarter-gebouw is het zwaartepunt van het veiligheidscluster in Den Haag. Hier werken kennisinstellingen, bedrijven en overheidsorganisaties samen aan innovaties en hebben sinds de opening in februari 2014 meer dan 50 organisaties zich gevestigd. Onder andere de Nationale Politie, de FIOD, TNO, de Cyber Security Academy, Hogeschool Leiden en verschillende bedrijven hebben een kantoor op de HSD Campus.

Ecosysteem
Met de huur van 4.000 m2 in het voormalige SZW-gebouw wil de gemeente het ecosysteem verder versterken door meer mogelijkheden te creëren voor cybersecurity startups. Het betreft een tijdelijk concept waarbij goedkope, laagdrempelige kantoorruimte beschikbaar komt voor snelgroeiende impact startups in het veiligheidsdomein. Deze startups zijn erg belangrijk voor innovatie op het gebied van veiligheid en werkgelegenheidsgroei in Den Haag.

Pilot-project
Het pilot-project duurt maximaal 5 jaar en is mogelijk doordat gemeente en eigenaar samen werken aan de tijdelijke invulling van het gebouw voor de komende 5 jaar. Het voormalig ministerie vervult een belangrijke rol in het stationsgebied, dat onderdeel is van het ‘Central Innovation District’ dat het gebied tussen de 3 treinstations (CS, Holland Spoor en Laan van NOI) beslaat en het zwaartepunt is van de Haagse kenniseconomie.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner