‘Veiligheidsissue’ verstoort bijeenkomst FvD

Tijdens een door het Forum voor Democratie georganiseerde bijeenkomst in Arnhem, werden partijleider Thierry Baudet en Kamerlid Theo Hiddema gedurende een half uur ‘in veiligheid gebracht’. Er zou informatie zijn geweest die mogelijk bedreigend was voor de twee.

De twee werden haastig door bodyguards afgevoerd, waarna de politie een onderzoek startte. Daarbij werden verschillende mensen aangehouden. Nadat gebleken was dat deze niets kwaads in de zin hadden, werden zij weer vrijgelaten.
Het was de eerste fysieke bijeenkomst van de partij en vanwege de controversiële standpunten was er zoals gebruikelijk veel beveiliging aanwezig. Hoewel partijleider Baudet flink van leer trok tegen de coronamaatregelen, werd tijdens de bijeenkomst wel netjes 1,5 meter afstand gehouden. Althans, door het publiek. De twee kopstukken van de partij zelf gaven niet bepaald het goede voorbeeld. Tijdens de bijeenkomst maakte de partij bekend Donald Trump voor een evenement naar Nederland te willen halen. Dat is in de Verenigde Staten de grootste tegenstander van de democraten!

Deel dit artikel via: