Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Centurion

Add Secure

Explicate

ASSA ABLOY

Seris

G4S

Securitas

HD Security

CSL

Bosch Security Systems

CardAccess

GFT

Trigion

Uniview

PG Security Systems

Network Optix

VideoGuard

ASIS

ADI

Unii

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Avigilon Alta

Milestone

SmartSD

SOBA

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

Kiwa

OSEC

ARAS

Connect Security

IDIS

Genetec

i-Pro

Sequrix

Masset Solutions

Crown Security Services

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

RoSecure

VEB

Eizo

VVNL

EAL

Seagate

Bydemes

VAIBS

NetworxConnect

Secusoft

NIBHV

Advancis

Paxton

Top Security

Akuvox

Oribi ID Solutions

BHVcertificaat.online

Brivo

Regio Control Veldt

Lobeco

VBN

CDVI

Nenova

20face

Paraat

Multiwacht

Ajax Systems

Hikvision

JMB Groep

Optex

Gold-IP

Alarm Meldnet

2N

SMC Alarmcentrale

HID

Dero Security Products

SmartCell

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

Alphatronics

Verbeterde borg regeling vandaag gepubliceerd

1 oktober 2010
Redactie
22:53

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft vandaag het wijzigingsblad A3 op de Nationale Beoordelingsrichtlijn BORG 2005 Versie 2 gepubliceerd. De bruikbaarheid van de BORG-regeling is daarin verbeterd en de regeling is op een aantal punten geactualiseerd en verduidelijkt.

Tevens zijn enkele knelpunten in de uitvoering van de certificatie opgelost. De aanpassingen gaan pas in op 1 januari 2011. Er is geen overgangstermijn nodig omdat de criteria en de certificatieprocedure niet wijzigen. De aanpassingen in de BORG-regeling zijn uitgevoerd door deskundigen van Uneto-VNI, de VEB, Romazo en certificatie- en inspectie-instellingen.

De belangrijkste verbeteringen zijn:

• Meer duidelijkheid voor het BORG-bedrijf: er bestond bijvoorbeeld een misverstand over de uitbesteding van werk en inhuur van personeel. Daar zijn nu duidelijke criteria voor opgesteld. Voor BORG-bedrijven verandert er verder niets aan de criteria voor hun bedrijf of hun werk.

• De toegevoegde waarde van BORG voor de klant is duidelijker. Dat komt niet alleen de klant, maar ook de BORG-bedrijven ten goede. BORG-bedrijven onderscheiden zich van andere bedrijven doordat ze beveiliging leveren volgens vastgestelde regels. Dat bevestigen zij door met een BORG-certificaat of BORG-opleverbewijs te leveren. Het kwaliteitsonderscheid wordt daarmee zichtbaar gemaakt.

• De certificatie-instellingen trekken één lijn ten aanzien van afwijkingen. Het is nu duidelijk wanneer er sprake is van een afwijking, en wat een certificatie-instelling in zo’n geval moet doen.

Zowel de BORG-bedrijven als de certificatie-instellingen steunen de wijzigingen. Hans Leijendekkers, voorzitter van de vakgroep Beveiliging van Uneto-VNI: “Er is groot onderhoud gepleegd aan de BORG-regeling. Dat mag ook wel, want hij is nu vijf jaar oud. De eisen aan de BORG-bedrijven en hun werk zijn niet veranderd, want die waren en zijn goed. De BORG-regeling biedt kwaliteitsonderscheid en ik vind dat BORG-bedrijven dat de komende jaren meer moeten laten zien. Lever dus altijd met een BORG-certificaat of een BORG-opleverbewijs, tenzij van tevoren anders met de klant is afgesproken. Dat was altijd al zo, en het is goed dat we dat in het wijzigingsblad hebben verduidelijkt.”

Johan Luttikhold van KEMA Quality vertegenwoordigt de certificatie-instellingen in de Commissie van Belanghebbenden. “Ik ben blij met het wijzigingsblad. Correcties en verbeteringen waren nodig. Het CCV en de belanghebbende partijen hebben dat goed gezien. Er staat nu bijvoorbeeld duidelijk omschreven hoe BORG-bedrijven werk kunnen uitbesteden en personeel kunnen inhuren. Daar waren veel misverstanden over. Verder is de BORG-regeling nu duidelijk over wat de certificatie-instelling moet doen als er tekortkomingen zijn vastgesteld. Daarmee wordt één duidelijke lijn getrokken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner