Verdachte aangehouden dankzij inbraakalarm kledingzaak

Op zondagochtend 2 januari ging rond 04.30 uur het inbraakalarm van een kledingzaak aan de Fenkelstraat in Oudenbosch af. De politie werd gewaarschuwd en kwam onderweg een auto tegen die heel snel in de andere richting reed. Na een achtervolging botste de auto tegen een boom en bleek daar, zoals verwacht, de inbreker in te zitten.

De politie reageerde snel op het alarm. Toen de agenten op de kruising Kade met de Professor van Ginnekenstraat in Oudenbosch reden kwam hen een auto met hele hoge snelheid tegemoet. De dienstauto werd gedraaid en de agenten gingen in de achtervolging. Omdat het donker was konden zij de lichten van de auto goed volgen. De agenten zagen ineens dat de auto uit een flauwe bocht op de Standdaarbuitensedijk vloog en tegen een boom tot stilstand kwam.

Verdacht
De agenten troffen een versufte man aan in de auto en riepen een ambulance op. De bestuurder was de enige inzittende van de auto. Hij kon zelf uit het voertuig komen en is met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man werd aangehouden als verdachte van inbraak in de kledingzaak. Achterin de auto troffen de agenten namelijk een aantal dure jassen aan. De hangertjes zaten nog in de jassen en de prijskaartjes hingen er nog aan. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat er valse kentekenplaten op de auto zaten. De auto is in beslag genomen en werd weggesleept door een takelbedrijf voor nader onderzoek.
Zodra de aangehouden verdachte in staat is om het ziekenhuis te verlaten, wordt hij gehoord door de politie. De eigenaar van de kledingzaak deed aangifte van de inbraak en diefstal. Uit camerabeelden van de winkel bleek al dat het signalement van de verdachte overeen kwam met het signalement van de aangehouden verdachte. Het gaat om een man van 25 uit Almere.

Bron: politie.nl.

Deel dit artikel via: