Verdachte aangehouden voor poging plofkraak Duitsland

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april probeerden drie verdachten een plofkraak te plegen bij een pinautomaat in het Duitse dorp Herzogenrath. Het mislukte. Na een lange achtervolging werd een van de verdachten aangehouden. Maandag 26 september werd een tweede verdachte aangehouden.

Die nacht wisten de verdachten in een Audi RS3 lange tijd te ontkomen aan politiewagens en -helikopter, totdat de auto langs de snelweg A27 werd achtergelaten tussen Hilversum en Utrecht. Twee van de verdachten ontkwamen alsnog te voet, terwijl de derde in de omgeving van de auto werd aangehouden. Tijdens het onderzoek ter plaatse in en rond de auto werd een explosief gevonden. De EOD had deze veilig verwijderd.  In de Audi werden nog meer spullen gevonden die erop duiden dat de mannen vermoedelijk in Herzogenrath een plofkraak wilden plegen. De recherche denkt dat ze meer plofkraken of pogingen hiertoe op hun geweten hebben.

Aanhouding door volhardende recherche
De recherche heeft de afgelopen maanden veel gedaan in het onderzoek. Ook werden de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld ingezet. Door het onderzoek werd de identiteit van een tweede verdachte bekend. Deze man werd in de vroege ochtend van maandag 26 september buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Utrecht. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal worden gehoord. Het onderzoek naar de andere verdachten gaat nog verder. Heeft u tips wat kan helpen? Geen dit dan door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel via: