Verdachte mishandeling meldt zich na bericht op social media

Op 1 oktober 2023 werd een 40-jarige vrouw op de Zuiderburcht in Vleuten bij haar keel gegrepen door een man. Op 31 januari en 7 februari zijn beelden getoond op sociale media en in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Naar aanleiding hiervan heeft een 46-jarige verdachte uit Vleuten zich gemeld.

Het slachtoffer was omstreeks kwart voor negen ’s avonds in haar auto onderweg naar de Zuiderburcht. Ze was onderweg om haar dochter op te halen. Vanaf de Moersbergen stak de vrouw de busbaan Vleuterweide over. Hierbij kruiste zij de Dassenburcht met de buiten de Burchten. Rechts van de vrouw stond een man met een kinderwagen. De vrouw had voorrang en reed vervolgens de parkeerplaats op aan de Zuiderburcht.
Toen de vrouw haar auto uitstapte, zag ze de man haastig zwaaien. Het leek erop alsof hij hulp nodig had. De vrouw liep naar de man toe, waarna hij direct vroeg of zij de bestuurster was van de Peugeot. De vrouw gaf daarop aan dat zij dat inderdaad was, waarna de man aangaf door haar te zijn aangereden. Dit terwijl de vrouw de man niet had geraakt. De verdachte greep direct naar de keel van de vrouw en kneep die enige tijd dicht. Vanwege de ernst van het misdrijf besloot de politie de informatie openbaar te maken, met de aanhouding tot gevolg.

Deel dit artikel via: