Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

Alphatronics

VideoGuard

SOBA

Securitas

CardAccess

NetworxConnect

PG Security Systems

Optex

Multiwacht

Dero Security Products

G4S

Nimo Dog Security

Ajax Systems

DZ Technologies

Explicate

Nimo Drone Security

Advancis

VBN

Avigilon Alta

ARAS

Akuvox

Milestone

i-Pro

SmartCell

Unii

Add Secure

Seris

EAL

Lobeco

Uniview

Bosch Security Systems

OSEC

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

Hikvision

IDIS

Traka ASSA ABLOY

Kiwa

2N

Paxton

De Beveiligingsjurist

Eizo

HD Security

Top Security

20face

Trigion

Sequrix

VVNL

Regio Control Veldt

Brivo

SmartSD

Paraat

Genetec

CDVI

HID

Hanwha Vision Europe

VAIBS

VEB

Eagle Eye Networks

Gold-IP

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

JMB Groep

ASIS

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Centurion

Secusoft

Seagate

Connect Security

RoSecure

GFT

ADI

Bydemes

CSL

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Verdachte moordonderzoek Peter R. de Vries overgeleverd

13 oktober 2022
Redactie
11:24

Een 30-jarige verdachte die vorige maand in Polen werd aangehouden, is overgeleverd aan Nederland. De Poolse man wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De man werd op 26 september aangehouden door de Poolse politie op verzoek van Nederland. Woensdagavond 12 oktober kwam hij aan op Schiphol.

De 30-jarige Pool wordt ervan verdacht te hebben geholpen bij de voorbereiding van de aanslag. Hem wordt medeplichtigheid aan moord met terroristisch oogmerk ten laste gelegd. De verdachte zou destijds in Rotterdam woonachtig zijn geweest. Hij wordt vrijdag 14 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Pro forma zitting
Op donderdag 13 oktober 2022 is de eerste voorbereidende (pro forma) rechtszitting in het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de aanslag op De Vries. De nu overgeleverde man verschijnt nog niet op deze zitting. Drie andere verdachten zijn donderdagmiddag wel gedaagd bij de rechtbank in Amsterdam. Het gaat om een 27-jarige Poolse man die vermoedelijk de schutter en de chauffeur bij de aanslag heeft aangestuurd. Op de pro forma zitting staan ook twee Nederlandse verdachten van 26 en 27 jaar terecht. Zij werden afgelopen zomer in Spanje en Curaçao opgepakt wegens betrokkenheid bij de aanslag. Zij worden onder andere verdacht van het medeplegen van moord met terroristisch oogmerk.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De vermoedelijke uitvoerders van de moordaanslag, de schutter en chauffeur, staan in een aparte rechtszaak terecht.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner