Verdachte van mishandeling vrijuit na leugens van boa’s

Een Rotterdammer die verdacht werd van mishandeling is vrijgesproken nadat was gebleken dat Rotterdamse boa’s hun verklaringen achteraf hadden aangepast. Het Openbaar Ministerie spreekt van een kwalijke zaak en een ernstige schending van het strafvorderlijk beginsel.

Het incident gebeurde in april vorig jaar. Boa’s traden op de parkeerplaats van een Rotterdamse sportvereniging op tegen mensen die zich niet aan de net afgekondigde coronamaatregelen hielden. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij de boa’s werden geschopt, geslagen en bespuugd. Vijf van hen raakten gewond. De nu vrijgesproken man zou aan de mishandeling hebben deelgenomen en de boa’s hebben bedreigd.

Advies van de politie
De advocaat van de verdachte vertrouwde de zaak niet en riep de boa’s op als getuigen. Tijdens de gesprekken die volgden gaven twee van de boa’s toe dat zij op advies van de politie het proces-verbaal hadden aangepast. Daarbij ging het om de beschrijving van de verdachte. Twee andere boa’s ontkenden iets veranderd te hebben, maar wisten het OM daarvan niet te overtuigen. De advocaat zei tegen Radio Rijnmond dat hij anderhalf jaar gestreden heeft om aan te tonen dat er gesjoemeld was en dat hij blij is dat nu de waarheid naar boven is gekomen.

Deel dit artikel via: